Jubileumi Hobo Blues Band-koncert Budapesten

Vágólapra másolva!
25 éves fennállásának alkalmából szeptember 6-án a margitszigeti Szabadtéri Színpadon lép fel a Hobo Blues Band. A jubileumi koncerten Vasko The Patch bolgár énekes és szájharmonikás, a Beregszászi Illyés Gyula Magyar Színház társulata, valamint Gáspár Sándor színész működik közre, de Döme Dezső, Szénich János és Tátrai Tibor, az együttes korábbi zenészei, Szarka Tamás, a Ghymes együttes tagja, valamint Presser Gábor neve is megtalálható a vendégművészek névsorában.
Vágólapra másolva!
Forrás: MTI
Forrás: MTI

A 25 éves Hobo Blues Band szeptember 6-án, szombaton tartja ünnepi koncertjét Budapesten, a margitszigeti Szabadtéri Színpadon - közölték a szervezők az MTI-vel. Hobo - eredeti nevén Földes László - 1978-ban hozta létre együttesét, a Hobo Blues Bandet, amelynek jelenlegi tagjai (a zenekar megalapítója mellett) Nagy Szabolcs billentyűs, Fehér Géza gitáros, Hárs Viktor basszusgitáros és Gyenge Lajos dobos.

A Hobo Blues Band eddig húsz albumot adott ki, az elsőt, a Közép-Európai Hobo Blues-t 1980-ban adták ki, a legutóbbi nagylemez, a Hajtók dala tavaly télen jelent meg az együttes legismertebb dalainak új felvételével. Hobó szólóban is zenélt, tíz saját lemeze jelent meg, a legutóbbi Csavargók tízparancsolata címmel. Karácsonyra "verslemez" kiadását tervezi, amelynek Idegen tollak a munkacíme.

A margitszigeti koncerten Vasko The Patch bolgár énekes és szájharmonikás, a Beregszászi Illyés Gyula Magyar Színház társulata, valamint Gáspár Sándor színész működik közre, de Döme Dezső, Szénich János és Tátrai Tibor, az együttes korábbi zenészei, Szarka Tamás, a Ghymes együttes tagja, valamint Presser Gábor neve is megtalálható a vendégművészek névsorában. A negyed évszázados jubileumi koncertet várhatóan több városban is bemutatják, ezeken a rendezvényeken Tátrai Tibor és Szénich János részvétele biztos.

Katalógus: HBB-linkekhttp://vizsla.origo.hu/katalogus/kultura,_muveszet,_tarsadalom/muveszet/zene/mufajok/pop,_rock/pop,_rock_eloadok/magyar_egyuttesek/G-J_(magyar_egyuttesek)/Hobo_Blues_Band/

Az együttes ezenfelül ősztől sajátos rendezvénysorozatot tervez a budapesti Millenáris parkban: havi egy-egy alkalommal a teljes zenekar vendégművészek közreműködésével régebbi műsorokat elevenít fel, lesz köztük József Attila-, Jim Morrison-, Allen Ginsberg-, Vlagyimir Viszockij-, Francois Villon-, Tom Waits-est. Erdélyben Vadászat-turnét tervez, szeptemberben Bulgáriában ad koncertet a Hobo Blues Band.

A jubileumi koncertet rossz idő esetén vasárnap tartják meg.