Gyerekpornó-vád egy Massive Attack-tag ellen

Vágólapra másolva!
Gyermekpornógyűjtéssel és terjesztéssel vádolják a Massive Attack egyetlen még valóban funkcionáló tagját, a 3D néven ismert Robert Del Naját. A kőkemény emberjogi és békeharcosként ismert zenészt Anglia internetes rendőrsége csalta lépre.
Vágólapra másolva!

Kedden délután bristoli lakásában letartóztatták a Massive Attack egyetlen továbbra is alkotó tagját, a 3D néven ismert Robert Del Naját. A férfit az Egyesült Királyság teljes területén hatalmas erőkkel folytatott Operation Ore (Érc akció) keretében csalta lépre a rendőrség internetes gyermekpornóval foglalkozó részlege. A helyzetet csak súlyosbítja, hogy a 3D lakására kiszálló rendőrök a házkutatás során nagy mennyiségű A kategóriába, vagyis a büntetőjog által legsúlyosabban szankcionált csoportba sorolt kábítószert is találtak.

leftGyarapítsa gyűjteményét a Massive Attack lemezeivel!http://www.partnerlink.hu/cgi-bin/clickthru.cgi?id=6762237376676573006467767123647369797784737270677263007467612311&page=http://www.fokuszonline.hu/cgi-bin/start.cgi/keres.html?kereso.szo=MASSIVEMassive Attack-kiadványok

A zenész számítógépeit egyéb bűnjelekkel együtt a rendőrség elkobozta. Del Naja a mai Sunnak nyilatkozva elmondta: "Soha életemben nem nézegettem gyermekpornót. Amennyire csak tőlem telik, együttműködöm a rendőrséggel, és arra kérek mindenkit, ne ítéljen meg engem előre. Bízom az igazságszolgáltatásban." Ismerve a kifejezetten mimózának tartott, kőkemény emberjogi- és békeharcosként ismert 3D erőfeszítéseit a legkülönbözőbb humanitárius akciókban (a taposóaknák elleni harctól az AIDS terjedésének lassítására indított kampányig) az eset különösen ironikus.

Az együttes szócsöveként használt honlapon (melyre lépve jelenleg egy nukleáris leszerelést támogató honlap ugrik fel) hivatalosan még nem kommentálták az esetet, bár a fórumokon már zajlik a találgatás. A legtöbb hozzászóló szerint az eltökélten háborúellenes Del Naját a kormány akarja elnémítani. Ha nem nekik lesz igazuk, és a vádak igaznak bizonyulnak, 3D akár 14 év börtönbüntetést is kaphat.