Bírósági vita Cameron Diaz megcsalásáról

Vágólapra másolva!
Tolakodónak és hazugnak tartja a média egyes dolgozóit Justin Timberlake, aki néhány héten belül két ügyben indított jogi eljárást magánélete védelmében. Az első bírósági döntés az amerikai sztárt igazolta.
Vágólapra másolva!

Helyt adott Justin Timberlake panaszának a Santa Monica-i bíróság és július 27-i határozatával az egyik helyi bulvárfotósnak megtiltotta, hogy a sztár közelébe menjen. A távoltartásra vonatkozó rendelet (restraining order) azután született, hogy az énekes még a hónap elején kifogásolta Artemus Earl Lister magatartását, ami Timberlake szerint sértette privát szféráját.

Az énekes szóvivője, Ken Sunshine szerint "ideje volt" már, hogy megfékezzék a sztárokat folyamatosan zaklató fotósokat, akik autóba ülve képesek órákon, napokon át követni célpontjukat. Timberlake képviselője azt állítja, a papparazzók annyira gátlástalanok, hogy az autós üldözések során a kiszemelt híresség testi épsége sem számít nekik, kivéve, ha egyértelműen bizonyítható a veszélyeztetés.

A fényképkészítés korlátait tisztázandó eljárás kezdete után két héttel egy brit hétvégi lapot, a Timberlake és Cameron Diaz színésznő szerelmi életével foglalkozó News of the Worldöt is beperelte az énekes - szintén magánélete védelmében. Az 'N Sync egykori énekese azt várja a bíróságtól, hogy büntetést szabjon ki a News of the Worldre, amiért az valótlanságokat állított róla. Timberlake nem csak egyszerű kacsának, hanem rágalmazásnak tartja, hogy a bulvárújság azt közölte, megcsalja barátnőjét.

A bírósági kereset előtt az énekes még megpróbálta elérni, hogy a lap visszavonja állításait, de a szerkesztőség kitart a történet mellett, miszerint Timberlake hűtlen volt Cameron Diazhoz.

A News of the World szóvivője bejelentette, hogy megvédik igazukat, és nem engednek a külső nyomásnak.