Fűtés és ügyvezető nélkül maradt a Bárka Színház

Interjú Seress Zoltánnal, a Bárka Színház igazgatójával.
Interjú Seress Zoltánnal, a Bárka Színház igazgatójával. Az apropó a színház nehéz anyagi helyzete, és az új igazgatói pályázat körülményei. Újságíró: Pálos Máté
Vágólapra másolva!
Bár a józsefvárosi önkormányzat még meghosszabbította volna a Bárka Színház igazgatójának szerződését, Seress Zoltán a teátrumot övező rendkívüli bizonytalanság miatt már nem fogadta el a megbízást. A vezető nélkül maradt színházban kikapcsolták a fűtést, a társulat nagy része szétszéledt. Az önkormányzat tájékoztatása szerint a Bárka ügyében jelenleg is folynak az egyeztetések.
Vágólapra másolva!

A Bárkát csaknem hét éve vezető Seress Zoltán elmondta: a március 31-ig szóló szerződéshosszabbítást már azért nem írta alá, mert nem kapott tájékoztatást további vezetői feladatairól és a színházzal kapcsolatos tervekről.

Ráadásul már a tavaly őszi "hosszabbítás" is törvénytelen volt, ügyvezetői mandátuma 2014 novemberi lejárta előtt ugyanis pályázatot kellett volna kiírni. Ősszel azért írta alá mégis a megbízatást, mert még látott reményt arra, hogy a helyzet megoldódik.

Nem kapott tájékoztatást a színházzal kapcsolatos tervekről. Forrás: Origo

Az önkormányzat csütörtökön annyit közölt, hogy a Bárka Színház ügyében zajlanak az egyeztetések: "Amint minden egyeztetés lezárul, és megszületnek a szükséges döntések, az önkormányzat minden tudnivalóról tájékoztatást fog adni" - írták.