Díjat kapott a Müpa vezérigazgatója

Káel Csaba
Vágólapra másolva!
Káel Csaba vezérigazgató irányítása alatt a Müpa mára erős kulturális és turisztikai márkává vált hazai és nemzetközi szinten. Budapest imázsépítő tevékenységét segítette tavaly nyáron a 17. FINA Vizes Világbajnokság Müpa által szervezett nyitóelőadása is, ami több nemzetközi díjat is nyert. Eredményes vezetéséért Káel Csabának ítélték a Budapest kulturális és turisztikai nagykövete 2018 díjat.
Vágólapra másolva!

Káel Csaba, a Müpa vezérigazgatója, film- és színházi rendező, producer vehette át a Budapest kulturális és turisztikai nagykövete 2018 díjat. A díjat Bán Teodóra, a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ ügyvezetője a Budapesti Kongresszusi Központban rendezett Turizmus Gálán adta át csütörtökön. A méltatás szerint a kultúrát és a magyar fővárost népszerűsítő tevékenységével Káel Csaba

kiemelkedően sokat tett és tesz azért,

hogy Budapest belföldi és nemzetközi viszonylatban is meghatározó szereplővé vált.

Budapest kulturális és turisztikai nagykövete

A Budapest kulturális és turisztikai nagykövete elismerést a BFTK mint Budapest Főváros hivatalos kulturális és turisztikai szervezete alapította 2017-ben. A díjat minden év február 1-jén, a Turizmus Gálán adják át olyan személyiségnek, aki akár a turizmustól eltérő hivatása mellett is, a megelőző évben különösen elősegítette Budapest kulturális és turisztikai kínálatának színesítését, innovatív kezdeményezéseket, imázs-építő tevékenységet valósított meg.

Káel Csaba vezérigazgatói irányítása alatt a Müpa mára erős kulturális és turisztikai márkává vált hazai és nemzetközi szinten, a Budapesti Tavaszi Fesztivál és a CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál Operatív Testületének elnökeként

igazi városfesztivált valósított meg,

amiben a kulturális programok mellett kiemelkedő szerepe van Budapest turisztikai értékeinek, vonzerőinek.

Káel Csaba 2011 óta vezeti a Müpát Forrás: Müpa / Csibi Szilvia

Budapest imázsépítő tevékenységét segítette tavaly nyáron a

17. FINA Vizes Világbajnokság Müpa által szervezett nyitóelőadása,

amely a BEA World - Best Event Awardson elnyerte az Arany Elefántot, valamint a világ legjobb megnyitói kategóriában az ezüst trófeát. Kulturális munkásságában kiemelkedő szerephez jutnak külföldi opera- és színházi rendezései. Bő harminc évet felölelő filmrendezői munkásságának termése nagyjából 20 dokumentum-, játék- és portréfilm, több mint 600 reklámfilm és 28 videoklip. Első nagyjátékfilmes rendezéséért, a Bánk bán című filmért 2002 decemberében az Arany Béka-díjat nyerte el.