Vágólapra másolva!
Nyáron Budapesten koncertezik a 77 éves Paul Anka, aki első dalával 15 évesen lett ismert szerte Amerikában. Alig néhány év alatt vált világsztárrá, és most a 60 éves karrierjének legjobb dalaival járja a világot. 
Vágólapra másolva!

A világ egyik legsokoldalúbb dalszerzője és énekese, a 77 éves Paul Anka idén nyáron Budapesten koncertezik. A kanadai világsztár a Celebrating 60 Years of Hits - His Way elnevezésű turnéja állomásaként, 2019. július 17-én lép fel az Arénában. Ahogy a címe is jelzi, a turnén eddigi pályafutása, azaz az elmúlt 60 éve legnagyobb slágereiből válogat.

Paul Anka zenei pályafutása már kiskorában elkezdődött: kórusban énekelt, zongorázni tanult, írói vénáját pedig újságírói kurzuson erősítette. Tizenhárom évesen amatőr előadói esteken lépett fel, ahol már elhatározta, hogy sikeres énekes és dalszerző lesz. Első slágere a Diana lett, ami mindjárt

sztárrá tette az akkor még csak 15 éves Ankát.

Nem sokkal később már kora hírességeivel turnézott: Jerry Lee Lewis, Buddy Holly, Frankie Lymon és Chuck Berry is köztük voltak. Anka leghíresebb dalai közé tartozik például az Oscar-díjra jelölt 1962-es A leghosszabb nap című film főcímdala, valamint ő jegyzi a televíziótörténet leghosszabb ideig sugárzott, a The Tonight Show with Johnny Carson című műsor főcímdalát is.

Paul Anka Forrás: Broadway Event

A hatvanas évek vége felé írta meg a My Way című dalt Frank Sinatrának, a hetvenes években pedig megszülettek az újabb slágerek: a (You're) Having My Baby, a Don't Like To Sleep Alone és a Times of Your Life. Stúdióművészként elért későbbi sikerei közé tartozik a slágerlistára került Hold Me 'Til the Morning Comes, amelyet duettben énekelt Peter Ceterával 1983-ban, valamint a spanyol nyelvű Amigos album 1996-ban és a Body of Work, az 1998-as duetteket tartalmazó album, amelyen közreműködött Frank Sinatra, Céline Dion, Tom Jones és a művész lánya, Anthea Anka is. A Rock Swings és a Classic Songs, My Way albumok pedig zseniális módon adnak közre olyan dalokat, amelyeket eredetileg a korszak legnagyobb rockzenészei jegyeztek.

Michael Jackson halála után, 2009-ben jelent meg a This Is It című világsláger, majd a Love Never Felt So Good című dal, melyeket Anka közösen írt Jacksonnal. 2013 áprilisában adta ki a New York Times bestsellerlistájára felkerülő önéletrajzi könyvét My Way címmel. Ezzel egy időben jelent meg a, Duets című albuma olyan művészek közreműködésével, mint Frank Sinatra, Michael Jackson, Tom Jones, Céline Dion és Michael Bublé.

Karrierjének kezdete óta dalait összességében

több mint 100 millió alkalommal adták elő szerte a világon,

a Billboard slágerlista állandó szereplője, több mint 126 albuma készült angolul, japánul, németül, spanyolul, franciául és olaszul, nagy- és kislemezei összesen több mint kilencvenmillió példányban keltek el. A budapesti koncertre március 27-étől, keddtől lehet jegyet venni.