Újra kórházba került Demjén Ferenc

2019.05.08. 07:39

A Kossuth-díjas zenész az otthonában lett rosszul, miközben a betegszállítókra várt. Agyvérzés gyanújával szállították a Szigetvári Kórház intenzív osztályára.

Demjén Ferenc állapotáról a Blikk számolt be. A lap felidézte, hogy februári csípőkorrekciós műtétjét követően az énekes rehabilitációja lassabban haladt a vártnál, ezért a májusi koncertjeit már korábban le kellett mondania. Éppen kontrollvizsgálatra szállították volna múlt pénteken, amikor rosszul lett.

Demjén FerencFotó: Hirling Bálint - Origo

Demjén Ferenc sajtósa, Váradi Eszter így reagált a Blikk megkeresésére: „Demjén művész úr múlt pénteken épp a csípőkorrekciós műtétje utáni második kontrollvizsgálatra készült, de miközben az otthonában a betegszállítót várta, a várakozás miatt egyre izgatottabb lett, mivel az első kontrollja úgy végződött, hogy a májusi koncertjeit is le kellett mondania. A gyógytornával jól haladt, mégis megijedt, hogy ez megismétlődhet.

Annyira felizgatta magát, hogy a betegszállítóban rosszul lett, orvost kellett hívni hozzá. Először valóban azt lehetett hinni, hogy agyvérzést kapott.

A kórházban azonban kiderült, nem agyvérzése, hanem enyhe lefolyású agyérgörcse volt. A mielőbbi gyógyulása érdekében az orvosai altatják – mondta kollégája.

Az énekes – akit azóta a Pécsi Idegtudományi Centrumba szállítottak – reméli, hogy néhány hónap múlva a színpadra is visszatérhet, és nem kell újabb koncerteket lemondania.