Megjelent az egyik utolsó olyan dal, amelyet Siklósi Örs még elénekelt a halála előtt

Siklósi Örs, galéria, 2021
Budapest, 2018. március 6. Kökényes Dániel gitáros, Veress Áron dobos, Siklósi Őrs énekes, Schiszler Soma basszusgitáros és Brucker Bence gitáros, az AWS zenekar tagjai (b-j) Budapesten 2018. március 6-án. A közmédia dalválasztó showja, A Dal 2018 című műsor győzteseként Viszlát nyár című dalával az AWS képviselheti Magyarországot az Eurovíziós Dalfesztiválon májusban, Lisszabonban. MTI Fotó: Balogh Zoltán
Vágólapra másolva!
Új videoklippel jelentkezett az AWS zenekar. Az Emlékszem című dal az egyik utolsó szám, amelyet még teljesen egészében felénekelt a februárban meghalt Siklósi Örs. Az együttes a szerzeményt élőben is bemutatja szeptember 5-én, amikor is különleges koncertet adnak Budapest Parkban neves vendégelőadók részvételével.
Vágólapra másolva!

A 2019-ben indult Road Movie sorozatban a legnépszerűbb hazai szerzőket és előadókat kérik fel arra, hogy olyan dalokat írjanak, amelyekben a hozzájuk legközelebb álló tájak, régiók, falvak, városok elevenednek meg, vagy éppen az ezekhez fűződő emlékeik ihlették őket. A műsorban az elmúlt években szerepelt mások mellett a Tankcsapda, a Bagossy Brothers Company vagy a Blahalouisiana, a készítők pedig az AWS zenekart is felkérték a feladatra. Az együttes még 2019-ben adta le a most kiadott dal demó-verzióját és miként a Facebookon megjelent közleményükben áll,

a szám kuriózuma, hogy Siklósi Örs hosszú idő után nem csak énekes-szövegíróként vett részt a munkában, hanem a dal zenéjét, alaphangszerelését is ő találta ki.

A választásuk a Zsámbéki-medencére esett, azon belül is Budakeszire, hiszen a banda több tagja is ott nőtt fel, az énekes pedig különösképpen szerette a szülővárosát, élete később szakaszát is ott képzelte el.

A dalhoz 2020 tavaszán videoklipet is forgattak volna, a járványhelyzet miatt azonban el kellett halasztaniuk, az idén februárban, mindössze 29 évesen leukémiában meghalt.

Siklósi Örs halálával pedig egészen új értelmet nyernek a nosztalgikus, fiatalságtól búcsúzó sorok.


Miként a zenekar a Facebookon megjelent közleményben fogalmaz,

Siklósi Örs szeptember 4-én töltötte volna be harmincadik életévét, az együttes egy nappal később, szeptember 5-én nagyszabású, harminc dalt felölelő koncertet ad a Budapest Parkban, ahol a friss szerzemény is elhangzik majd.

Az est folyamán olyan vendégelőadók helyettesítik az énekest, mint mások mellett Áron András Apey (Lazarvs), Bodor Máté (Alestorm), Csongor Bálint (Subscribe), Diószegi Kiki (Down For Whatever), Egyedi Péter (Óriás), Halász Ferenc (Depresszió), vagy Lukács László (Tankcsapda).