Olyan nagy érdeklődés övezi az utóbbi évek legjelentősebb és legdrágább kiállítását, az Andy Warhol munkásságát bemutató tárlatot a kölni Ludwig Múzeumban, hogy röviddel a regisztráció szombati kezdete után lefagyott az intézmény szervere.

Leállt a kölni Ludwig Múzeum szervere a hétvégén, mert nem bírta a terhelést, amit a múzeum Andy Warhol-kiállítására regisztrálók tömege okozott. Ugyanis hatalmas az érdeklődés az utóbbi évek legjelentősebb és legdrágább kiállítására, amely Andy Warhol (1928-1987) munkásságát mutatja be. A regisztráció szombaton kezdődött, de a számítógépes rendszer összeomlása miatt jó ideig nem volt lehetőség jegyet vásárolni. Aztán mikor a rendszer újraindult, rövid időn belül minden jegy elkelt elővételben a nyitva tartás első hetére, és hosszabb időre egyelőre nem is lehet helyet foglalni a kedden megnyílt kiállításra.

A megnyitó csaknem három hónapot késett, mivel december 12-én az összes németországi múzeumnak be kellett zárnia a járványügyi intézkedések miatt. Yilmaz Dziewior múzeumigazgató azt mondta, hogy a kiállítást végre „sikerült felébreszteni Csipkerózsika-álmából” valamint „hatalmas erőfeszítéssel meghosszabbítani” azt június 13-ig. A tárlatot Németországból a kanadai Torontóba, majd az amerikai Colorado államba, Aspenbe viszik tovább. Az Andy Warhol Now című kiállítás, amely a Tate Modern londoni galériával közös produkció,

több mint 100 műalkotáson keresztül kínál részben új képet a legjelentősebb popartművészről. A tárlat hangsúlyosan foglalkozik Warhol homoszexualitásával, migrációs hátterével és vallásosságával, és bemutatja azt is, hogy az alkotó már a maga korában multimédiaművésznek számított, a nyomtatott média számára és televíziós formátumban is meginterjúvolt ismert és ismeretlen amerikai embereket.