Elindult a Pajta.kultura.hu, egy új közösségi tér

magyar zászló lobogó
magyar zászló lobogó
Vágólapra másolva!
Új közösségi tér indult, ahol érdekes témákban olvashatunk. Hogy került a Kárpát-medencébe az ördög bora? Miért és hogyan lett selyemhernyó-tenyésztésben nagyhatalom Magyarország a reformkor végére? Ilyen kérdésekre is választ találhatunk a Pajta.kultura.hu oldalon.
Vágólapra másolva!

A Petőfi Kulturális Ügynökség új honlapján kultúrtörténeti tárgyú írásokat, programajánlót és közösséget találhatnak a látogatók.

A Petőfi körtefájának otthont adó helyszíneket, a Kárpát-medencei Tündérkerteket és Kultúrpajtákat összefogó honlap sokat segíthet az olvasóknak, akár ötleteket keresnek a hétvégi programhoz, akár információt és helytörténeti érdekességeket olvasnának

– írta meg a kultura.hu

Petőfi körtefái helytörténeti–kultúrtörténeti utazásra hívják az érdeklődőket.

A látogatók megismerhetik őshonos gyümölcsfáinkat és a magyar fajták történetét.

A saját falujuk legjellemzőbb gyümölcsfáit és néprajzi örökségét összegyűjtő közösségek a nemzeti kultúránk mikrotörténelmi értékeit és az agrártörténelmünk érdekességeit mutatják be.

Így például szó esik a magyar selyemhernyó-tenyésztésről, a szőlőkultúrát átalakító küzdelemekről és a Petőfit érintő mítoszokról is.

A program és az oldal a Magyar Kultúráért Alapítvány és Nemzeti Kulturális Alap Magyar Géniusz Program Ideiglenes Kollégiuma, valamint a Petőfi Kulturális Ügynökség közös támogatásával jött létre.