Fakírok titka

Vágólapra másolva!
Tüzet és kardot nyel, parázson és üvegszilánkon sétál, mestersége fakír. Vajon mi lehet a titka ennek a fura szerzetnek? Állítása szerint stressz és adrenalin.
Vágólapra másolva!

A levegővétel, a stressz, az adrenalin. Ezek mind befolyásolják a fájdalomtűrő képességünket. Hogy hogyan lehet kikapcsolni, illetve irányítani ezt a kellemetlen érzést, talán csak a fakírok képesek megválaszolni. A fakírok, akik szöges dróton alszanak és üvegszilánkon sétálgatnak. Most két bátor akrobata próbálta elsajátítani a fájdalom művészetét Tibortól, a mestertől.


"Az embernek szinte csettintésre előjön a stresszes állapot, ehhez hozzáadódik az adrenalin, ami elnyomja a fájdalmat. Ezért nem érzem" - nyilatkozta kameránknak Németh Tibor fakír, aki harminc éve űzi a mesterséget. Ott Olivér és Albert Dániel akrobaták voltak a stáb segítségére, hogy leteszteljük, valóban nem érzünk fájdalmat tűznyelés közben? És mint megtudtuk, egy amatőrnél nem kapcsol be azonnal a stressz faktor, mert érezték a tüzet, de arra gondoltak közben, hogy legyőzzék saját magukat, a félelmeiket.


Az üvegen járáskor pedig mikor Olivér Érezte, hogy fáj, még jobban beletaposott, "még keményebb leszek, legyőzöm" - mondta. Társa, Dani bölcsen összefoglalta tapasztalatait: "A fájdalom meg a félelem bennünk vannak, csak éppen mi tudjuk kezelni".


Azonban mindennapi embereknek nem ajánljuk a fakírok tudományát, maradjunk inkább hétköznapi fájdalmainknál.


Tudj meg többet a témáról, nézd meg riportunkat a LIFE Magazinban!