Elkeseredetten támadnak az ukránok, már a franciáknak is elege van Zelenszkijből

Ukrajna, Oroszország, háború, ukrán, orosz, konfliktus, Orosz - Ukrán háború, katona, tüzel, akció, lő, lövés
Ukrainian artillerymen fire a 2A36 Giatsint-B field gun toward Russian positions near Avdiivka in the Donetsk region on June 23, 2023, amid the Russian invasion of Ukraine. (Photo by Genya SAVILOV / AFP)
Vágólapra másolva!
Élő közvetítésünk az orosz-ukrán háború 588. napjáról.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül21 bejegyzés
06:33
október 04, 2023
Vágólapra másolva!

Ez történt kedden

Előző napi közvetítésünket ITT OLVASHATJA!

06:38
október 04, 2023
Vágólapra másolva!

Fogyóban a nyugati fegyverek

A nyugati katonai hatalmak kifogynak az Ukrajnának adható munícióból - figyelmeztetett az Egyesült Királyság és a NATO.
A fehérorosz védelmi minisztérium közölte, hogy hadgyakorlatokat kezdett fegyveres erői harckészültségének ellenőrzésére - jelentette a Reuters.

06:41
október 04, 2023
Vágólapra másolva!

Megépül az első föld alatti iskola Ukrajnában

Harkovban megépítik Ukrajna első teljesen földalatti iskoláját, hogy megvédjék a tanulókat Oroszország gyakori bombatámadásaitól és rakétatámadásaitól - közölte a város polgármestere. "Egy ilyen óvóhely lehetővé teszi majd, hogy több ezer harkovi gyermek biztonságban tanulhasson még a rakétafenyegetések idején is" - írta Ihor Terekhov a Telegramon.

07:22
október 04, 2023
Vágólapra másolva!

Csecsen egységek Ukrajnában

Az orosz védelmi minisztérium támogatásáról biztosította az Ukrajnában lévő csecsen egységeket  - írta a Kyiv Independent.

Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter az orosz katonai vezetéssel tartott október 3-i konferencián köszönetet mondott Ramzan Kadirov csecsen vezetőnek a csecsenföldi katonai egységek létrehozásáért.

08:20
október 04, 2023
Vágólapra másolva!

Csaknem tízezren jöttek tegnap Ukrajnából

Magyarország területére tegnap az ukrán-magyar határszakaszon 4999 fő, a román-magyar határszakaszon belépők közül 4976 fő nyilatkozott úgy, hogy Ukrajnából érkezett - közölte a legfrissebb adatokat az Országos Rendőr-főkapitányság.

A beléptetettek közül a rendőrség 36 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást, ami 30 napig érvényes. Ezen időtartamon belül kell felkeresniük az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság tartózkodási helyük szerint illetékes hivatalát a végleges okmányok beszerzése érdekében.

10:03
október 04, 2023
Vágólapra másolva!

31 drónt lőttek le Belgorod, Brjanszk és Kurszk felett

Az orosz védelmi minisztérium szerint több tucat ukrán drón támadt meg három oroszországi régiót az éjszaka folyamán.

11:08
október 04, 2023
Vágólapra másolva!

Épületek sérültek meg Belgorodban

Az orosz TASS hírügynökség jelentése szerint 19 drónt lőttek le Belgorod felett, de Vjacseszlav Gladkov a régió kormányzója szerint „ a belgorod járásbeli Shishino faluban egy adminisztratív épület, egy ház és három autó megsérült".

11:39
október 04, 2023
Vágólapra másolva!

Ukrajna kazettás lőszerrel lőtt Brjanszk falvaira

Az ukrán erők kazettás lőszerrel is lőttek több falut Oroszország déli Brjanszk régiójában – közölte Alekszandr Bogomaz kormányzó a Telegram üzenetküldő alkalmazásban.

A támadásoknak személyi áldozata nem volt, bár több ház megrongálódott – tette hozzá.

12:10
október 04, 2023
Vágólapra másolva!

Ukrajna jet-skivel és motorcsónakkal próbált behatolni a Krímbe

Az orosz hadsereg visszaverte az Ukrán Fegyveres Erők (AFU) éjszakai támadását a Krímnél, ahová az ukrán partraszálló erők jet-skivel és motorcsónakkal próbáltak behatolni. A támadást az orosz légierő repülőgépeivel hárították vissza.

Az orosz védelmi minisztérium 2023. október 4-én tett közzé jelentéseket egy meghiúsított támadásról. A védelmi minisztérium szerint három jet-ski és egy hajó érintett az incidensben.
A védelmi minisztérium jelentése szerint ukrán ejtőernyősök hajókon haladtak a Tarkhankut-fok felé a tenger északnyugati részén.

12:41
október 04, 2023
Vágólapra másolva!

Jelentős veszteségek Bahmutnál

A „Dél" orosz csapatcsoport sajtóközpontjának vezetője, Vadim Asztafjev elmondta, hogy az Ukrán Fegyveres Erők (AFU) sikertelenül támadtak Bahmutnál - számol be a RIA Novosztyi .

Asztafjev hangsúlyozta, hogy az ukrán fegyveres erők súlyos felszerelés- és munkaerő-veszteséget szenvedtek. Az ukrán katonák különösen Kleshcheevka, Andreevka, Krasnohorivka és Vodyanye települések területén próbáltak támadni.

Az orosz tüzérség az Ukrán Fegyveres Erők Csasovjari irányító és kommunikációs központját, valamint a drónirányító központját is eltalálta.

13:23
október 04, 2023
Vágólapra másolva!

Ukrajna elismerte Oroszország győzelmét a drónok csatájában

Az orosz csapatok dróncsatát nyernek Ukrajna felett. Erről egy ukrán katona nyilatkozott a The Washington Postnak (WP) .

A katona szerint az orosz drónok ellen nehéz fellépni. Az Orosz Fegyveres Erők drónokkal pusztítják el a kisebb célpontokat – jegyezte meg a katonatiszt – és két eszközt is tudnak egyszerre használni. Ez arra utal, hogy Moszkva lényegesen nagyobb eszközkészlettel rendelkezik, mint Kijev.

Egy ukrán dróngyártó egység naponta körülbelül 20 drónt termel ki és használ, de ez a szám nem elegendő – tette hozzá.

14:09
október 04, 2023
Vágólapra másolva!

A szövetségesek belefáradtak Ukrajna támogatásába

A fő nyugati szövetségesek, köztük az Egyesült Államok, kezd belefáradni Ukrajna támogatásába, és azt hangoztatják, hogy a Kijevnek nyújtott segítség nem tart a végtelenségig. Erről a The Washington Times (WT) számolt be.

Ezen a héten a Pentagon figyelmeztette a Kongresszust, hogy kifogyóban van a pénz az Egyesült Államok által Ukrajnának küldött fegyverek cseréjére, és máris kénytelen volt lelassítani egyes csapatok utánpótlását a kongresszusi vezetőknek küldött levél szerint.
A Kongresszus egy rövid távú finanszírozási törvény elfogadásával hárította el a kormány leállását a hétvégén, de az intézkedés megszüntette az Ukrajnának nyújtott minden segítséget az Oroszország elleni harcban.

14:50
október 04, 2023
Vágólapra másolva!

Tűz ütött ki a krasznojarszki alumíniumkohóban

Tűz ütött ki a krasznojarszki alumíniumkohóban szerda hajnalban – jelentette a TASS orosz állami hírügynökség a helyi szükséghelyzeti minisztérium illetékeseire hivatkozva.

„Délelőtt 8 óra 57 perckor (1,57 perc GMT) tüzet jelentettek a KrAZ (krasznojarszki alumíniumkohó) területén" – idézte a hivatal a tisztviselőket. „Kigyulladt egy transzformátor , a tűz 50 négyzetméteren ég."

Egyelőre nem lehetett tudni, mi okozta a tüzet. A Rusal a legnagyobb alumíniumgyártó Kínán kívül.

15:54
október 04, 2023
Vágólapra másolva!

Dróntámadás ért egy rendőrőst Kurszk közelében

Az Ukrán Fegyveres Erők (AFU) drónnal támadtak egy rendőrőrsre Kurszk közelében. Számolt be a Mash Telegram csatorna.

A kiadvány szerint a támadás Zaoleshenka nevű településen történt.

A drónt Ukrajna Szumi régiójából indították el. A támadás következtében senki sem sérült meg.

Kozinóban szintén támadást hajtottak végre. Az ágyúzás következtében egy mobiltelefon-torony és egy elektromos alállomás sérült meg. 75 ház lakói maradtak áram nélkül. Civilek nem sérültek meg.

16:30
október 04, 2023
Vágólapra másolva!

Robbanás történt Krivij Rihben

Október 4-én reggel Krivij Rihben történtek robbanások. Az erről szóló információt a város polgármestere, Alexander Vikul megerősítette.

Korábban arról is beszámoltak, hogy az ukrán fegyveres erők által ellenőrzött Herszonban egy robbanás megrongált egy üzemet és egy infrastrukturális létesítményt.

16:59
október 04, 2023
Vágólapra másolva!

Járattörlések és késések a moszkvai repülőtereken

Járattörlések és késések tapasztalhatók a moszkvai repülőtereken. Ezt bizonyítják a Yandex.Schedules szolgáltatás adatai.

Ismertté vált, hogy öt Vnukovói járat indulását elhalasztották, hét járatát pedig törölték. Domodedovoba 12 járat nem a menetrend szerint indult, és egy másik járatot töröltek. Három Seremetyevóba tartó járat késett.

A fennakadások okairól egyelőre nincs információ.

17:24
október 04, 2023
Vágólapra másolva!

Megrekedtek az ukránok a Zaporizzsjai vonalon

Az Ukrán Fegyveres Erők (AFU) a Zaporizzsjai Rabotino-Verbovenál található frontvonal teljes hosszában megrekedtek. Erről a The Times brit lap számolt be.

Az ukrán fegyveres erők egyik katonája szerint az orosz hadsereg kihasználta a rendelkezésre álló időt, és jól megerősítette pozícióit.

17:58
október 04, 2023
Vágólapra másolva!

Oroszország bombázott Soledarnál

Az orosz erők egy FAB-1500 M54 precíziós bombával megsemmisítették az Ukrán Fegyveres Erők (AFU) parancsnoki állomását Soledar irányában. Írta a „Déli Front" Telegramon.

A támadás során az ukrán hadsereg 50 katonája és egy magas rangú tisztje meghalt. A Telegram csatorna szerint a sebesült parancsnokokat a lengyel Rzeszow repülőtérre szállították, hogy külföldi egészségügyi intézményekbe menekítsék őket. Állítólag a Soledar OTG vezérlőrendszerét letiltották.

18:40
október 04, 2023
Vágólapra másolva!

Hatalmas orosz támadás Zaporizzsjában

Az orosz erők 22 várost és falut támadtak meg tegnap Zaporizzsja régiójában – közölte a Zaporizzsja megyei katonai kormányzat a Telegramon.

Orihovot és Novodarivkát négy légicsapás érte. Az orosz erők további 10 rakétatámadást hajtottak végre Gulyaipol , Malaya Tokmachka , Poltavka , Novodarivka és Stepovoy ellen, valamint kilenc pilóta nélküli dróntámadást Gulyaipol, Levadny , Poltava, Temyrivka és Mali Scserbakiv ellen. Kilencvenkilenc tüzérségi lövedék zuhant Olhivsky, Chervony, Charivny Biloghirya, Preobrazhenka, Robotyny, Stepovoy, Pyatikhatok és más frontvonal menti településekre.

22 bejelentés érkezett megrongálódott lakóépületekről, gazdasági épületekről és infrastrukturális létesítményekről, de személyi sérülés nem történt.

19:33
október 04, 2023
Vágólapra másolva!

Drónok találtak el egy légvédelmi rendszert Belgorodnál

Az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SBU) drónjai eltaláltak egy orosz S-400 Triumph légvédelmi rendszert az oroszországi Belgorod város közelében - jelentették ukrán sajtóorgánumok október 4-én az SBU forrásaira hivatkozva.

06:25
október 05, 2023
Vágólapra másolva!

Ez a közvetítésünk véget ért

Friss tudósításunkat ITT TALÁLJA.