Bin Laden Jemenben lehet

Vágólapra másolva!
A francia antiterrorista szolgálattól kiszivárgott hírek szerint Oszama bin Ladent a testőrségét adó jemeni törzsek egyike bújtathatja. Amerikai vezetők szerint a hónapokkal ezelőtt köddé vált terroristavezér az Afganisztán elleni bombatámadások idején életét vesztette.
Vágólapra másolva!

A szaúdi terroristavezér rejtélyes eltűnéséről szárnyra kelt találgatások legújabb variációja szerint Oszama bin Ladent feltehetően jemeni törzsek vették védőszárnyaik alá.

A vadonatúj információt a mértékadó Le Figaro tette közzé hét végi számában, a francia antiterrorista szolgálat adataival dolgozó egyik vizsgálóbíró tájékoztatása alapján. A névtelenül nyilatkozó tudomása szerint egy iszlamista tevékenység gyanúja miatt kihallgatott, "rendkívül bőbeszédű " őrizetes azt adta elő a titkosszolgálat embereinek, hogy a szaúdi milliomos családból származó bin Laden saját testőrségén kívül tulajdonképpen senkiben nem bízott. Annyira óvatos volt, hogy amikor Afganisztánban rendszeresen szemlét tartott mudzsahedekből álló hadserege fölött, a harcosok egyike se viselhetett fegyvert. Egyedül a jemeni törzsek fiaiból válogatott gárda tagjai kísérték fegyveresen, azok feltétlen bizalmát élvezték. A kihallgatott iszlám aktivista szerint jó okkal feltételezhető, hogy a testőrséget adó jemeni törzsek egyike bújtatja a hónapokkal ezelőtt köddé vált bin Ladent.

A párizsi konzervatív lappal azt is közölték, hogy a francia hírszerzés ez irányban tapogatózik, annak dacára, hogy az amerikai vezetők - s a múlt héten maga a francia védelmi miniszter is - nagyon valószínűnek mondták, hogy a terrorista főnök már az afganisztáni bombatámadások idején életét vesztette.

Korábban:

Afganisztánban sejtik Oszama bin Ladent

Kasmír indiai részén keresik bin Ladent

Nem hiányzik a könyvtárából?

A terror percei

Fórum:

Mik a terrorizmus kiváltó okai?