Riga ajánlkozik a SZER székhelyéül

Vágólapra másolva!
Andris Berzins lett kormányfő azt javasolja az amerikai Szabad Európa Rádió/Szabadság Rádió vezetőségének, hogy telepítsék Rigába a szerkesztőséget.
Vágólapra másolva!

A rádióállomásnak címzett levelében Berzins a lett közszolgálati tévé egyik félig üres épületrészét ajánlotta fel a szerkesztőségnek, amelyet a cseh kormány biztonsági okokra hivatkozva a tavaly szeptemberi egyesült államokbeli terrortámadások után arra szólított fel, hogy egyezzen bele székhelyének átköltöztetésébe Prágán belül vagy akár azon kívül is.

Arnis Lapins kormányfői szóvivő az AFP-nek elmondta, hogy a rádióállomás Rigába költözése növelné Lettországnak mint demokratikus országnak a tekintélyét. A lett miniszterelnök alig egy héttel az után tette meg javaslatát, hogy Uldis Gravát, a Szabad Európa Rádió/Szabadság Rádió volt marketingigazgatóját nevezték ki a lett közszolgálati televízió élére.

A Szabad Európa Rádió/Szabadság Rádió jelenleg 29 nyelven sugároz műsort Kelet-Európába és Közép-Ázsiába. Hallgatóinak számát 35 millióra becsülik.

Korábban:

Kikosarazta Demszkyt a Szabad Európa Rádió