Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia

Buszmegállóban ücsörgött a szökött gorilla

Vágólapra másolva!
Megszökött az állatkertből, és két órán keresztül bújócskázott gondozóival és a rendőrséggel egy fiatal gorilla vasárnap Bostonban. Az állat szökése során egy kisgyermeket és egy tizenévest is megsebesített. Egy szemtanú szerint a főemlős egy ideig egy buszmegállóban ücsörgött. Végül kábítólövedékkel terítették le.
Vágólapra másolva!
Forrás: EPA
Egy gondozó kábítópuskával a gorilla nyomában

Egy kétéves kislányt és egy 18 éves nőt is megsebesített az a gorilla, amelyik vasárnap szökött meg az egyesült államokbeli Bostonban. Az állat pár perccel a Franklin parki állatkert bezárása előtt szökött meg villanypásztorral védett kifutójából.

Egy szemtanú nem sokkal később látta, amint az állat egy buszmegállóban ücsörög, nem messze az állatkerttől. A közel 140 kilogramm súlyú, 150 centiméteres fiatal gorilla két órán keresztül kóborolt a környéken, bújócskát játszva az elfogásán ügyködő rendőrséggel és gondozóival. Végül sikerült eltalálni egy kábítólövedékkel és visszaszállítani az állatkertbe.

A CNN beszámolója szerint az állatnak nem ez az első szökési próbálkozása. Augusztusban már egyszer kitört kifutójából, ám akkor nem hagyta el az állatkert területét. Azt követően ugyan villanypásztort szereltek fel köré, ám ez nem akadályozta meg az újabb szökésben. Az állatkert igazgatósága azt fontolgatja, hogy a továbbiakban nem állítják ki a nyugtalan állatot.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről