Sorompós rendszerrel gyorsít a McDonald's

A jövőben elképzelhető, hogy a McDonald's autós éttermeiben, a McDrive-okban ugyanolyan sorompós rendszer fog működni, mint az autópályákon. Az autón elhelyezett matricával készpénzes fizetés nélkül lehetne áthaladni egy sorompón, fizetni pedig csak évente kellene.

Még gyorsabban lehet majd kigördülni a McDrive-okból, ha sikeresen zárul a Mc Donald's tesztje az új, sorompós rendszer bevezetéséről. 1989-ben, New Orleansban vezették be az első sorompós rendszert az utakon. Az elgondolás az volt, hogy a gyakori úthasználóknak gyorsabb haladást biztosítsanak azzal, hogy kikerülik a készpénzes fizetőket. Az autók szélvédőjén elhelyezett matrica rádiójeleket továbbít, és a használók havonta vagy évente fizetnek. Most ezt a koncepciót használná a McDonald's is. Egy kanadai vállalkozó 5 Los Angeles-i Mc Donald'sban próbálja ki, hogy az autósok vevők-e a "sorompós, matricás hamburgerre" úgy, mint a sorompós autózásra.

Antonio Hernandez, a cég kommunikációs vezetője elmondta, hogy a McDonald's technológiai kutatói már régóta keresik, hogyan tudnák gyorsabbá, kényelmesebbé tenni a McDrive-okat. Amerika nyugati részén ugyanis az összes eladásaik 60 százaléka a McDrive-okban zajlik. Hernandez elmondta, hogy a matricás rendszerrel a vásárlók 10-15 másodpercet takarítanának meg. Ha a márciusban kezdődő amerikai kísérlet sikeres lesz, a programot kiterjesztik több McDrive-ra is. Ugyanakkor a McDonald's más megoldásokat is keres, hogy kiküszöböljék a készpénzes fizetést. Eddig felmerült a hitelkártya, a csekk, illetve McKioskok felállításának lehetősége.

Ajánló:

(angolul)