Lemond az észak-oszétiai kormány

2004.09.08. 15:20

Két napon belül lemond Észak-Oszétia kormánya. Az Oroszországi Államszövetséghez tartozó terület vezetése a tragédiával befejeződött beszlani túszdrámával indokolta döntését. Ugyanakkor Oroszország bejelentette, hogy készek a világ bármely pontján lecsapni a terroristák bázisaira.

Két napon belül benyújtja lemondását Észak-Oszétia kormánya. A köztársaság fővárosában, Vlagyikavkazban tartott nagygyűlés után Alekszandr Dzaszohov, az Észak-Oszét Köztársaság elnöke úgy nyilatkozott, hogy két napon belül aláírja az ezzel kapcsolatos törvényt. A kormány a beszlani túszdrámával indokolta lemondását - írja az MTI.

Ugyanakkor "készen vagyunk arra, hogy a világ bármely pontján megelőző csapással semmisítsük  meg a terroristák támaszpontjait" - jelentette ki szerdán Jurij Balujevszkij vezérkari főnök, miután találkozott a NATO európai főparancsnokával, James Jonesszal.

Az orosz katonai vezetés nem árult el részleteket a készülő akciók méretéről, csak annyit mondtak, hogy a szükséges mértékű beavatkozást hajtják majd végre. "Természetesen ez nem azt jelenti, hogy atomcsapást indítunk" - nyugtatta meg a világot Balujevszkij.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK