Újabb videón fenyegetnek a terroristák

Vágólapra másolva!
Olyan videofelvételt tett közzé egy indonéz televízió, amelyen egy álarcos férfi támadásokkal fenyegeti a terrorizmus elleni harcban részt vevő államokat. A fenyegetőző az indonéz elnök szerint Noordin Mohamed Top, a Jemaah Islamiyah terrorszervezet egyik vezetője, a 2002-es bali robbantások egyik szervezője.
Vágólapra másolva!

Újabb terrorista merényletekkel fenyegette meg a nyugati országokat egy nemrég Indonéziában talált videofelvételen egy álarcos férfi. A hatóságok szerint a fenyegetőző Délkelet-Ázsia egyik legkeresettebb terroristája.

Az indonéz Metro TV-ben bemutatott felvételt az terrorizmus ellenes egységek találták a múlt héten, amikor megrohanták az al-Kaidához kötődő Jemaah Islamiyah terrorszervezet egyik vezetőjének, Azahari bin Husinnak a rejtekhelyét. Husin életét vesztette a támadás során.

A videón - Jusuf Kalla indonéz alelnök szerint - Noordin Mohamed Top, a szervezet másik vezetője látható, aki arra figyelmezteti az Egyesült Államokat, Ausztráliát, Nagy-Britanniát és Olaszországot, valamint mindazokat, akik támogatják Bush amerikai elnök és Tony Blair brit kormányfő politikáját, hogy újabb terrorcselekményekkel kell szembenézniük.

Míg a múlt heti támadásban meghalt Husint a Jemaah Islamiyah fő bombagyártójának tartották, a maláj Noordin Mohamed Topról az a hír járja, hogy az öngyilkos merénylők beszervezésének mestere. Mindkettőjüknek döntő szerepük volt a Bali szigetén 2002-ben végrehajtott öngyilkos merényletekben, amelyekben 202 ember halt meg.