27 embert öltek meg a tornádók az USA-ban

Vágólapra másolva!
Huszonhét ember halálát okozták eddig a tornádók és heves szélviharok az Egyesült Állomok középső vidékein. A legtöbben az otthonukban haltak meg.
Vágólapra másolva!

Az áldozatok száma Tennessee szövetségi államban a legmagasabb, ahol eddig 23 holttestre bukkantak, számuk azonban valószínűleg nem végleges - közölte az állami katasztrófavédelem egyik illetékese. A szakember hozzáfűzve, hogy a mentőalakulatokra még kemény munka vár, hogy eltakarítsák a romokat. A legtöbben otthonukban haltak meg.

Missouri szövetségi állam keleti feléből 3 halálos áldozatról érkezett jelentés. Egy férfi annak következtében halt meg, hogy egy parkban rádőlt egy fa. Illinois államban egy személy vesztette életét, amikor a szélvihar elsöpört egy ruharaktárt.

Tennessee államban szintén az ítéletidő végzett egy 11 éves kisfiúval és egy négytagú családdal is. Dyer és Gibson megyékben tizenöten haltak meg.

A légi megfigyelő szolgálat jelentése szerint egy nyílegyenesen süvöltő szélvihar házak százait rongálta meg. Az energiaszolgáltatás több helyütt szünetel, a sebesültek közül 17 személy állapota válságos.