Négy halottja van a pennsylvaniai lövöldözésnek

2006.10.02. 21:39

Legkevesebb négy halottja van annak a lövöldözésnek, amely hétfőn tört ki egy túszszedő akció közben az amerikai Pennsylvania állam egyik iskolájában - közölték a helyi hatóságok.

A CNN hírtelevízió jelentése szerint a Nickel Mines településen történt támadás az amis vallási közösség egyetlen tanteremből álló iskoláját érte, amelyben akkor éppen 15 - 6 és 13 év közötti - fiú, valamint 12 hasonló korú lány tartózkodott.

A megyei halottkém szerint az ámokfutó egy 32 éves teherautó-sofőr volt, aki már 45 perce tartózkodott az épületben, mire a rendőrséghez a riasztás megérkezett, egy automata pisztollyal és vadászpuskával elbarikádozta magát és hat gyereket ölt meg.

A helyi rendőrség ugyanakkor sajtótájékoztatóján arról számolt be, hogy a gyilkos, miután szabadon engedte a fiúkat, a táblához kötözte a kislányokat, majd közülük hármat főbe lőtt. Hét további személyt megsebesített, köztük többet súlyosan, majd magával is végzett. A rendőrök a helyszínen négy holttestet találtak.

A svájci-német eredetű keresztény közösség tagjai elzárt faluközösségekben élnek, elvetik a modern gépeket, nem használnak gépkocsikat sem, és saját iskoláik vannak. Pennsylvaniában mintegy 50 ezren élnek. Egy helyi lakos elmondta a CNN-nek, hogy nincs saját rendőrségük, mivel gyakorlatilag nem történnek náluk bűntények.

KAPCSOLÓDÓ CIKK