Bennégett 32 nyugdíjas egy orosz öregotthonban

Vágólapra másolva!
Eddig 32 nyugdíjas holttestét sikerült kihozni egy oroszországi öregotthon romjai közül. Az épület leégett, tucatnyi embert nem találnak.
Vágólapra másolva!

Oroszország tulai területén leégett egy nyugdíjasotthon, kedden délig 32 halálos áldozatot találtak meg az épület romjai között. A rendkívüli helyzetek moszkvai minisztériuma szerint a tűz kitörésének idején 279 idős és rokkant ember, valamint 12 főnyi egészségügyi személyzet tartózkodott az épületben. 247 embert sikerült idejében kimenekíteni az ódon épületből, vagyis 12 ember sorsa még ismeretlen.

A keresést folytatják - mondta a minisztérium szóvivője, noha a helyi hatóságok már hétfőn este közölték, hogy beszüntették a munkálatokat. A vasárnap délben kitört tüzet hétfőn reggel sikerült lokalizálni, a kimenekített lakókat a környező települések különféle otthonaiban helyezték el. Kedden a tulai területen gyásznapot tartottak az áldozatok emlékére.

Az idősek otthonában kiütött tűz ügyében büntetőeljárást indítottak, a nyomozók a rövidzárlat és tűzzel kapcsolatos gondatlanság lehetőségét vizsgálják.

Az elmúlt hónapokban Oroszországban számos hasonló tűzeset történt. A rendkívüli helyzetek minisztériuma szerint négy év alatt több mint megháromszorozódott az egészségügyi és megelőző intézményekben tűzben életüket vesztettek száma, s tavaly 76 ember halt meg így.