Tavaly 341 orosz katona végzett magával

Vágólapra másolva!
Az amerikai hadseregben tavaly 108 katona lett öngyilkos. Az öngyilkos katonák száma évről évre emelkedik. Az orosz hadseregben viszont az elmúlt évekhez viszonyítva csökkent az öngyilkosságok száma: tavaly 341 katona végzett magával, 14 százalékkal kevesebben, mint az előző évben.
Vágólapra másolva!

Tavaly 108 katona lett öngyilkos az amerikai szárazföldi hadseregben. A csütörtökön kiszivárgott adatok szerint az öngyilkosságok száma fokozatosan emelkedik: a 2007-ben 108 2006-ban 102, 2005-ben pedig 85 katona végzett magával. A növekedés annak ellenére következett be, hogy a hadseregben igyekszenek megerősíteni a katonák mentális állapotát, amely a hosszú és ismétlődő iraki bevetések miatt gyengül.

Közel egy zászlóaljnyi katona lett öngyilkos az elmúlt évben az orosz hadseregben - jelentette ki csütörtökön Szergej Fridinszkij katonai főügyész. Az ügyész szerint 2007-ben 341 katona oltotta ki önkezével saját életét, 14 százalékkal kevesebben, mint az előző évben. Az ügyész nem beszélt arról, de köztudott, hogy az orosz hadseregben elkövetett öngyilkosságok túlnyomó többsége az idősebb sorkatonák kínzásaira vezethetők vissza.