Katonák haltak meg egy csecsenföldi robbanásban

Vágólapra másolva!
Kilenc katona meghalt, négy megsebesült, amikor lőszerrakodás közben robbanás történt Csecsenföldön. Az esetet vizsgálják, a környéken régen nem volt már terrorcselekmény.
Vágólapra másolva!

Az orosz észak-kaukázusi katonai körzet kilenc katonája vesztette életét kedden Csecsenföldön egy lőszerrobbanásban - közölte az orosz védelmi minisztérium sajtószolgálata. A balesetnek négy sebesültje is van. A Saliban állomásozó lövész gárdaezred katonái lőszert rakodtak át egy harckocsiból egy gépkocsiba, amikor a robbanás történt.

A szerencsétlenség körülményeinek kivizsgálására Anatolij Szergyukov védelmi miniszter különbizottságot küldött a helyszínre. Az észak-kaukázusi körzetben hétfőn kezdődött nagyszabású terrorelhárítási gyakorlat nyolcezer katona részvételével.

Csecsenföldön - amelynek szakadár csoportjai ellen két háborút vívtak az orosz fegyveres erők - az elmúlt évben jelentősen visszaesett a terrorcselekmények száma. A grúz-abház és a grúz-oszét konfliktus miatt fokozott készültségben lévő körzetben azonban a nyáron számos hadgyakorlatot tartanak.