Antal Árpád lett Sepsiszentgyörgy polgármestere

Vágólapra másolva!
Nehéz kampány volt, de mostantól Sepsiszentgyörgyön közösen kell elkezdeni a munkát, a város minden lakójára szükség lesz - nyilatkozta vasárnap este Antal Árpád, aki a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) színeiben megnyerte a háromszéki (székelyföldi) város polgármesteri tisztségét.
Vágólapra másolva!

Antal szerint a rendkívül alacsony, alig harminc százalékos részvételi arány a helyhatósági választások második fordulójában elsősorban az ellenfél negatív kampányának tulajdonítható. Az elmúlt másfél hétben nagyon sok negatív elem jelent meg a Magyar Polgári Párt (MPP) kampányában - tette hozzá. "Azt üzenem nekik, hogy mindent lenullázok, és holnap tiszta lappal kezdem a munkát, várom, hogy leüljünk és a közös tervekről beszélgessünk" - mondta Antal Árpád.

Csinta Samu, az MPP jelöltje, aki alulmaradt a választásokon elismerte: emberileg kicsit csalódott. Egyértelműnek nevezte, hogy az MPP-nek nem sikerült "ledolgoznia" azt a hátrányát, amely abból fakad, hogy mindössze két hónapja létezik. Nem sikerült győznie az RMDSZ-szel szemben, amelynek apparátusa immár tizennyolc éve működik fejlett szervezeti és stabil anyagi háttérrel.

Az MPP ilyen helyzetben próbálja majd felépíteni magát, és a teljes siker reményében négy év múlva újra nekiindulhat a választásoknak - mondta Csinta Samu.