Megérte az iraki háború Bush szerint

Vágólapra másolva!
Megérte az iraki háborúval járó veszteség, mert különben sokkal nagyobb árat kellett volna fizetnie az Egyesült Államoknak - erről beszél majd szerdán George Bush a harcok megindításának ötödikévfordulóján. Az elnök szerint tagadhatatlan siker az iraki háború.
Vágólapra másolva!

Öt évvel az iraki invázió után az amerikai elnök ismét védelmébe veszi a háború megindítása melletti döntését. Az "emberéletben és vagyonban" megfizetett "magas ár" ellenére helyes volt a döntés, hogy eltávolítjuk Szaddám Huszein akkori diktátort Irak éléről - ez áll George Bush elnök beszédében, amelyet szerdán a Pentagonban a háború megindításának évfordulója alkalmából mond majd el. A beszédből a Fehér Ház tett közzé előre egyes részleteket.

Az elnök arról is beszél majd, hogy a feláldozott emberi életek és az okozott anyagi kár megérte, ha figyelembe vesszük, "milyen árat fizetnénk iraki ellenségeink stratégiai győzelme esetén". "Tagadhatatlan a siker, amit Irakban látunk, a háború ellenzői többé nem érvelhetnek hitelesen azzal, hogy veszítünk Irakban" - áll a Bush-beszédben.