Michael Jackson anyjának ítélték a zenész gyerekeit

Vágólapra másolva!
Michael Jackson édesanyja kapta a fia gyerekei feletti ideiglenes felügyeleti jogát. A gyerekek eddig is a nagyszülőknél éltek, végleges elhelyezésükről augusztusban születhet döntés.
Vágólapra másolva!

Ideiglenesen Michael Jackson édesanyja kapta a múlt héten elhunyt sztár gyermekeinek felügyeleti jogát. A nagymama kérelmének egy Los Angeles-i bíróság adott helyt hétfőn. A három kiskorú vagyona feletti ideiglenes felügyelet jogot azonban nem ítélték neki.

Katherine Jackson a Los Angeles-i Felső Bíróságon kérvényezte, hogy bízzák meg a 12 esztendős Prince Michael, a 11 éves Paris Katherine és a 7 esztendős Prince Michael II fölötti felügyelettel. Beadványában arra hivatkozott, hogy "a gyerekeknek semmilyen kapcsolatuk sincs biológiai anyjukkal", a Jackson család San Fernando Valley-beli birtokán élnek, és jó kapcsolatuk van apai nagyanyjukkal.

A két idősebb gyerek biológiai édesanyja, a popcsillaggal három évig házasságban élő Deborah Rowe korábban már lemondott a felügyeleti jogokról, és bár 2003-ban ismét kérvényezte ezt, 2006-ban ismeretlen tartalmú megállapodást kötöttek róluk Jacksonnal. A legfiatalabb gyermeket béranya hordta ki, akinek kiléte ismeretlen.

A bírósági dokumentumokból nem derült ki, hogy volt-e végrendelete az 50 esztendős korában, csütörtökön hirtelen elhunyt világsztárnak. A gyerekek végleges elhelyezésének ügyében augusztus 3-ra írtak ki tárgyalást.

Meg nem nevezett források szerint Katherine Jackson hétfőn egy újabb beadványban az elhunyt fia vagyona feletti rendelkezés jogát is kérvényezte a sztár hagyatékának védelmében.

Eközben a család már a zenész temetését és a megemlékezéseket szervezi. A családi tiszteletes szerint számos világvárosban tartanak majd megemlékezéseket, Kedden például a New York-i Apollo színházban.