Kadhafiék fogságában a Microsoft líbiai vezére

Vágólapra másolva!
Líbiai igazgatója szabadon engedéséért küzd az ország hatóságainál a Microsoft. A férfit több mint két hete vették őrizetbe - jelentette be az amerikai szoftveróriás, amely nemzetközi szervezetekkel is összefogott már Kálid El-Haszumi kiszabadításáért.
Vágólapra másolva!

Több mint két hete vették őrizetbe Kálid El-Haszumit, a Microsoft líbiai vezetőjét, az amerikai szoftveróriás most azért küzd, hogy a férfit szabadon engedjék Kadhafi líbiai vezető erői. "Addig küzdünk, amíg biztonságban nem tudjuk, amilyen hamar csak lehet" - áll a Microsoft közleményében.

Ali Faramawy, az óriásvállalat Közel-Keletért és Afrikáért felelős alelnöke azt mondta, folyamatos kapcsolatban állnak a férfi családjával is. A Microsoft közölte, nem tudják, miért vették őrizetbe líbiai igazgatójukat. Kálid El-Haszumi egyébként tavaly vette át az észak-afrikai országban 2006 óta jelenlévő szoftveróriás líbiai leányvállalatának vezetését.

Egyiptomban Vael Gonim egy másik amerikai technológiai óriás, a Google helyi igazgatója volt a Hoszni Mubarak elnök megbuktatásáért indított sikeres tüntetéssorozat egyik hangadója.