Utolsó viadalára készül Spanyolország legrettegettebb bikája

Vágólapra másolva!
Wikipedia-bejegyzés szól róla, és több ezer rajongója van a Facebookon Spanyolország leghíresebb bikájának, Ramónnak, aki három ember halála után most a visszavonulásra készül.
Vágólapra másolva!

Utoljára lép porondra Spanyolország leghíresebb és leginkább rettegett bikája, Ramón. Az állatról - amely eddig három embert ölt meg, és egy tucatot sebesített meg súlyosan hétéves karrierje alatt - saját bejegyzés szól a Wikipedián, és több ezer rajongója van a Facebookon.

Miután egy helyi lakos alig egy hónapja életét vesztette egy bikaviadalon, Canal város vezetősége vitába keveredett arról, hogy vajon Ramón részt vehet-e a "Bous al carrer" névre keresztelt viadalon, amelynek jellegzetessége, hogy amatőr versenyzők próbálják kikerülni a bikák szarvát - írja a brit Telegraph online kiadása. Végül engedélyezték a részvételét. "A legvérszomjasabb és legokosabb bika. Talán ez az utolsó esély, hogy akció közben láthassák" - buzdít a a városi tanács honlapján olvasható szöveg a bika szeptember 24-ei szereplésének megtekintésére.

Ramón gazdája - aki alkalmanként 15 ezer eurót kér az állat szerepléséért - azt mondta: szeretné, ha a díjazott bika végre visszavonulhatna.