Kigyulladt egy magyar zarándokokat szállító busz Erdélyben

Vágólapra másolva!
Még időben el tudták hagyni az utasok azt a Maros megyében kigyulladt buszt, amely a csíksomlyói búcsúra szállított budapesti zarándokokat.
Vágólapra másolva!

A Maros megyei Balavásár (Balauser) közelében pénteken délelőtt kigyulladt egy magyarországi zarándokokat szállító autóbusz, az első hírek szerint a tűznek nincsenek sérültjei. Az Agerpres hírügynökség közlése szerint a magyar rendszámú autóbusz a csíksomlyói búcsúra szállított zarándokokat, amikor Balavásár és Kelementelke (Calimanesti) között kigyulladt.

A Maros megyei katasztrófavédelem szóvivője az MTI-nek elmondta, a tüzet helyi idő szerint 9 óra 37 perckor jelezték, elsőként a balavásári és az erdőszentgyörgyi tűzoltókocsi ért a helyszínre, de két marosvásárhelyről kiküldött kocsi is bekapcsolódott az oltásba. Az autóbuszon 71 utas és két sofőr utazott, valamennyiüknek sikerült időben elhagyni a járművet, amely szinte teljes egészében kiégett.

Sagyebó István, Balavásár polgármestere az MTI-nek elmondta, személyesen is járt a helyszínen. Tájékoztatása szerint budapesti zarándokok utaztak az autóbuszon. "Az utaslistát ellenőriztük, meggyőződtünk, hogy mindenki leszállt a buszról" - nyilatkozta a polgármester. A csomagok egy részét azonban nem sikerült megmenekíteni.

Máté Domokos balavásári önkéntes tűzoltó elsőként érkezett a helyszínre a bejelentés után négy perccel. Az MTI-nek elmondta, annyira gyorsan terjedt a tűz, hogy nem tudták megakadályozni a busz teljes kiégését. A tűzoltó úgy értesült, hogy az utasokért Csíkszeredából küldenek másik autóbuszt.