Vissza akarja kapni gyermekét a thaiföldi béranya

Vágólapra másolva!
Kiderült, hogy a biológiai apát pedofília miatt elítélték. Már abból botrány volt, hogy a szülők lemondtak az ikerpár Down-szindrómás tagjáról.
Vágólapra másolva!

Vissza akarja kapni decemberben született kislányát egy thaiföldi béranya, mert a gyermek biológiai apját, egy ausztrál férfit 1998-ban pedofília miatt elítélték. A 21 éves thaiföldi béranya, Pattharamon Chambua decemberben szült ikerpárt, a Down-szindrómás kisfiút azonban az ausztrál család nem vette magához, csak az egészséges kislányt. Amint a béranya értesült a biológiai apa gyermekmolesztálási ügyéről, kijelentette, hogy vissza szeretné kapni a kislányt és segítséget kért, hogy minél előbb visszakaphassa gyermekét.

Elítélték

A nyugat-ausztráliai Perth közelében lakó férfit, David Farnellt egy 13 éves gyermek molesztálása miatt ítélték börtönbüntetésre 1998-ban - adta hírül az ausztrál Channel 9 híradója. A férfi felesége tudott az ítéletről. "Az ember hibázik, de ez nem jelenti azt, hogy örökre rossz marad" - idézte a híradó az asszonyt.

Az ausztrál pár napokkal ezelőtt azért került a viták kereszttüzébe, mert csak az egészséges kislányt vitték el a bangkoki klinikáról, az állítólag testvére mellett fekvő, Down-szindrómával és lyukas szívvel született kisfiút, Gammyt ott hagyták.

Zavaros születés

Az ausztrál férfi hétfőn azt állította, hogy nem tudott a rendellenességgel született kisfiúról, csak egészséges testvéréről. A béranya szerint viszont az apa mindkét baba születéséről értesült, el is ment Bangkokba, de a klinikán az egymás mellett fekvő ikrek közül csak az egészségessel foglakozott, a másikra állítólag rá sem nézett.

A lombikban fogant kisfiút Chambua sajátjaként neveli. Mióta a történet nyilvánosságra került, Gammy szívműtétjére és további gyógykezelésére egy ausztrál jótékonysági alapítvány több mint 200 ezer ausztrál dollárt (44 millió forint) gyűjtött össze.

A Gammy-ügy nyomán a thaiföldi egészségügyi minisztérium intézkedéseket tervez az országban működő termékenységi klinikák ellen. A mesterséges megtermékenyítést kínáló 12 intézményből ötöt a bezárás fenyeget, mert nincs engedélyük ilyen szolgáltatás nyújtására. Az a magánklinika, ahol az ausztrál pár kérésére a megtermékenyítést végezték, már bezárt, a szülés egy Bangkok külvárosában található magánkórházban történt.