Köln: menekültellenes tüntetést szervez a szélsőjobb

köln zaklatás pályaudvar
A police patrol car passes the central railway station in Cologne, Germany, 05 January 2016. Cologne's senior mayor Henriette Reker has scheduled a crisis meeting following assaults on women in the area surrounding the city's central railway station on New Year's Eve. Photo: OLIVER BERG/dpa
Vágólapra másolva!
Menekültellenes tüntetésen való részvételre szólította fel a németeket a Pegida. Vajon sikerül a szilveszteri támadásokat a zászlajára tűzve a rég várt támogatottságot megszereznie Nyugat-Németországban?
Vágólapra másolva!

Szombaton délután két órára jelentett be demonstrációt a szélsőjobboldali Pegida – írja a Die Welt német lap. A bevándorlásellenes mozgalom stílszerűen a kölni főpályaudvarra tervezi a megmozdulást, ahol szilveszter éjszakáján 170 nőt megtámadtak, és több mint százan szexuális zaklatások áldozatává váltak.

A felhívás a német közösségi médiában terjed. A kölni rendőrség megerősített szolgálatot teljesít a hétvégén, hogy biztosítani tudják a rendet.

Az iszlámellenes Pegida Németország keleti felében, főleg Szászországban ezreket tud az utcára vinni, a nyugat-németországi városokba szervezett demonstrációin eddig azonban rendre több ellentüntetővel találta szemben magát, mint szimpatizánssal.

A szélsőjobboldali mozgalom eddig képtelen volt országos támogatottságot szerezni. Félő, hogy a mostani esettel átszakadhat egy lélektani gát.