Isztambul: nem tudnak magyar áldozatról

Robbantás Isztambul repülőtér
Isztambul, 2016. június 28. Sebesültet látnak el mentősök az isztambuli Atatürk repülőtéren 2016. június 28-án, miután egy vagy több merénylő lövöldözött, majd felrobbantotta magát a légi kikötőben. Legalább tíz ember életét vesztette, mintegy hatvan megsebesült. (MTI/AP/IHA/Ismail Coskun)
Vágólapra másolva!
Arra kérik az utazni szándékozókat, hogy regisztrálják magukat a konzuli szolgálatnál.
Vágólapra másolva!

Továbbra sem tudni arról, hogy lenne magyar halálos áldozata vagy sebesültje az éjszakai isztambuli merényletnek. Hendrich Balázs isztambuli magyar főkonzul arra kéri a Törökországba készülőket, hogy mérlegeljék utazási szándékukat, tájékozódjanak indulás előtt a külügy honlapján, és okvetlenül regisztráljanak a konzuli szolgálatnál.

Sebesültet látnak el a mentők az isztambuli Atatürk repülőtéren, ahol három merénylő lövöldözött, majd felrobbantotta magát. 36 halálos áldozata és 147 sebesültje van a terrortámadásnak, magyarok, úgy tudni, nincsenek köztük Forrás: MTI/AP/IHA/Ismail Coskun

A konzuli szolgálat igyekszik felvenni a kapcsolatot az Isztambulban vagy a térségben tartózkodó magyarokkal, és őket is arra kéri, jelentkezzenek, tudassák, hogy jól vannak. Az isztambuli magyar főkonzulátus információkért hívható a 00 90 533 375 8715-ös telefonszámon.

Hendrich Balázs az M1 reggeli műsorában megerősítette, hogy a merénylet jellemzői alapján az Iszlám Államot sejtik a terrortámadás mögött a török hatóságok.