Terrorizmus támogatása miatt öt és fél évre ítélték Németország egyik hírhedt szélsőséges iszlamistáját. A férfi és önjelölt rendőrei szórakozóhelyeken zaklatták a vendégeket, és mindenki figyelmét felhívták arra, hogy tilos zenét hallgatni. Emellett az terrorizmust is támogatta.

A bíróság szerint a tavaly szeptemberében kezdődött per óta bebizonyosodott, hogy Sven Lau a kapcsolattartója egy terrorista csoportnak.

A 36 éves, korábban tűzoltóként dolgozó német férfi két szélsőséges iszlamistát juttatott el embercsempészek közreműködésével Szíriába, és hadi eszközöket is szerzett a JAMWA - Mohammed követőinek és segítőiknek seregének.

A szövetségi legfőbb ügyészség hat és fél év börtönbüntetést adott, de Sven Lau védője felmentést kért a bíróságtól. Az ítélet ezért nem jogerős.

Sven Lau először 2014-ben keltett feltűnést azzal, hogy saría rendőrséget alapított. Az önjelölt erkölcsrendészek játéktermekben, török üzletekben, szoláriumokban jelentek meg 2014. szeptember 3-án. Felszólították a tulajdonosokat és vendégeket, hogy ne fogyasszanak alkoholt és tartózkodjanak a szerencsejátékoktól.

A belvárosi utcákon szórólapokat osztogattak, melyeken olyan feliratokat lehetett olvasni, hogy tilos zenét hallgatni, koncertekre járni, kábítószerezni és tilos a prostitúció is.

Az eset országszerte felháborodást váltott ki, és a hatóságok provokációnak nevezték a csoport tevékenységét, de végül nem ítélték el őket, mert a bíróság szerint nem sértettek törvényt az akciójukkal.