A keresztény kultúrát erősítik Olaszországban

Egy középiskolai tanár kitálal diákjai és saját problémáiról
iskola oktatás diák
Vágólapra másolva!
A hatalmas bevándorláskrízis egész Európában megingatta a keresztény kultúra ápolását, a keresztény szimbólumok nyilvánosságban való használata vita tárgyává vált. Olaszország oktatásügyi minisztere szerint viszont kifejezetten szükség van a tantermekben a kereszt felfüggesztésére a falon vagy a betlehemi játékokra.
Vágólapra másolva!

A 888.hu számolt be arról, hogy hatalmas kulturális fordulat várható a migráció által megtépázott Olaszországban. A nyáron felállt új kormány oktatási minisztere, Marco Bussetti ugyanis nemrég arra utalt, hogy szükség van a keresztény szimbólumok és hagyományok ápolására.

–fogalmazott.

Forrás: Shutterstock

Bussetti egy, az idén megrendezett Katolikus Iskolák Államszövetségének római kongresszusán szólalt fel, ahol többek között hozzátette:

A miniszter szavai különösképpen jelzésértékűek, hiszen nemrég nagy visszhangja volt annak, hogy néhány olaszországi tanár és igazgató úgy döntött, hogy nem tartják meg a betlehemi játékokat és leszedik a keresztet a tantermek faláról, mert azzal megbántanák a migránshátterű diákokat.