Hárman meghaltak a chilei zavargásokban, kijárási tilalom van esténként

Chile, tüntetés, metrójegy
Photo released by Aton of demonstrators lighting bonfires in Vaparaiso, Chile, on October 19, 2019. - Chilean President Sebastian Pinera announced Saturday the suspension of the increase in the price of metro tickets which triggered violent protests. (Photo by Sebastián CISTERNAS / ATON CHILE / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO / ATON / SEBASTIAN CISTERNAS " - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS
Vágólapra másolva!
Nem csillapodnak a kedélyek Chilében, ahol óriási tüntetéshullám kezdődött az után, hogy idén második alkalommal megemelték a metrójegyek árát a fővárosban. A demonstrálók és a rendőrök többször is összecsaptak, az erőszakos zavargásokban a tüntetők épületeket gyújtottak fel és metróaluljárókat barikádoztak el. Hárman meghaltak egy áruházban keletkezett tűzben.
Vágólapra másolva!

Hárman meghaltak egy áruházban keletkezett tűzben, az üzletet vasárnapra virradóra fosztották ki a tüntetők Santiago de Chilében - közölték a helyi hatóságok. Ketten megégtek, egy harmadik embert pedig életveszélyes állapotban szállítottak kórházba, ahol belehalt sérüléseibe.

Alberto Espina chilei védelmi miniszter bejelentette:

1500 katonát vezényeltek az utcákra vasárnap hajnalban,

hogy helyreállítsák a rendet. Velük együtt a hadsereg összesen csaknem tízezer tagja áll szolgálatban a fővárosi régióban.

Éjszakai kijárási tilalmat rendeltek el helyi idő szerint szombaton a chilei fővárosban és egyes külvárosaiban.

Sebastian Pinera államfő pénteken

már kihirdette a rendkívüli állapotot a város területére,

és később azt is bejelentette, hogy felfüggesztik a drágítást, de a helyzet szombaton sem nyugodott le.

Forrás: AFP/Sebastian Cisternas

A rendkívüli állapot ideje alatt a városért felelős tábornok bejelentette, hogy elrendelte a kijárási tilalmat este 10 óra és reggel 7 között. Ez alatt csak külön hatósági engedéllyel szabad elhagyni a házakat.