Október 19-étől november 6-ig mindennap este 22 óra 30 perctől a Hír TV-n lehet követni végig az amerikai elnökválasztás finishét és magát a választást is. Az USA 2020 - Elnökválasztás című műsor legelején Gantner Barnabás műsorvezető ismertette az amerikai közvélemény-kutatók összesített felméréseinek állását, amelyből kiderült, hogy Joe Biden, a demokraták jelöltje jelenleg 10 százalékkal vezet a jelenlegi elnök, a republikánus Donald Trump előtt. Azonban a műsorvezető felhívta a figyelmet arra, hogy korántsem biztos, hogy ilyen magas Biden előnye, hiszen elég csak visszagondolni 2016-ra, amikor a kampány ugyanezen szakaszában ugyancsak 10 százalékkal vezetett Hillary Clinton, végül mégis Donald Trump lett az elnök.

A műsor vendége Magyarics Tamás Amerika-szakértő volt, akivel Gantner Barnabás felidézte a 2016-os eseményeket. A szakértő rámutatott arra, hogy a nagy közvélemény-kutatók közül most is csak egy jósolja Trump győzelmét, pont ugyanaz, amely négy évvel ezelőtt is azt jelezte előre, hogy a republikánusok jelöltje lesz a befutó.

A műsorban szó volt arról is, hogy mely államok számítanak hagyományosan republikánus pártinak, és melyekben szavaznak inkább a demokratákra. Ezután kapcsolták a Newsmax TV Fehér házi tudósítóját is, aki beszámolt a kampány aktuális történéseiről.

A teljes adást itt lehet megnézni: 

A Videán elindult a Müncheni Biztonságpolitikai Konferencián John McCain-díjat nyert Mártonffy Balázsnak, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem adjunktusának sorozata az amerikai elnökválasztásról. A kutató az Egyesült Államok fővárosának rangos egyeteme, a washingtoni American University nemzetközi közszolgálati karán szerzett PhD-fokozatot 2019-ben. Íme, a harmadik videó: