Egymillió adag vakcinát kapnak a gyógyszertárak az Egyesült Államokban

New Yorkers Continue To Vaccination Efforts, As Gov. Cuomo Lifts Restrictions In Some Orange And Yellow Zones GettyImageRank2 Color Image HORIZONTAL illness HOSPITAL MEDICINE AND HEALTH TEST pandemic sick healthcare
NEW YORK, NEW YORK - JANUARY 27: Jackie, a nurse, prepares a Covid-19 test at a mobile clinic in Brooklyn on January 27, 2021 in New York City. With the overall infection rate across the state on the decline and 72% of healthcare workers now having received the COVID-19 vaccine, Governor Andrew Cuomo has announced that some restrictions in New York may be lifted in the near future. According to the Governor this will not include indoor dining. Spencer Platt/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Február 11-től egymillió adag koronavírus-vakcinát juttat el az amerikai szövetségi kormány az ország gyógyszertáraiba, hogy még szélesebb körben elérhetővé tegye az oltóanyagot - közölte a Fehér Ház helyi idő szerint kedden Washingtonban.
Vágólapra másolva!

Joe Biden amerikai elnök Covid-19 munkacsoportjának vezetője sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, hogy a szállítmányok - amelyeket országszerte 6500 gyógyszertárba juttatnak el - a halálos vírus elleni kormányzati erőfeszítések kiterjesztésének részét képezik.

Jeff Zients szerint a lépés biztosítja, hogy az emberek több helyen is megkaphassák az oltást a saját közösségükben.

Koronavírustesztet elemez egy orvos New Yorkban Forrás: AFP/2021 Getty Images/Spencer Platt

A szakember elmondta, hogy a program gondoskodik arról, hogy a helyi gyógyszertárak rendelkezzenek a megfelelő infrastruktúrával és tapasztalatokkal, mire a készleteket növelni tudják majd az elkövetkező hónapokban.

- fogalmazott Jeff Zients.

A gyógyszertári oltásokra továbbra is az állami irányelvek vonatkoznak, azaz meghatározott protokoll írja elő, hogy ki és mikor kaphatja meg a vakcinát. New Yorkban például ez jelenleg az egészségügyi dolgozókat, a tanárokat, a rendőröket, a tömegközlekedési dolgozókat, a hajléktalanszállókon élő embereket és a 65 éven felülieket érinti.