Újabb megdöbbentő adatok: rekordot döntött a halálos áldozatok és az új koronavírus-fertőzöttek száma Nagy-Britanniában

London, 2021. január 5. Védőmaszkos férfi a brit jegybank, a Bank of England (b) és a Royal Exchange (k) londoni épülete előtt 2021. január 5-én. Ezen a napon lépett életbe a koronavírus új változata terjedésének megfékezésére a brit kormány által egész Angliára elrendelt legalább hathetes zárlat. MTI/AP/Matt Dunham
Vágólapra másolva!
Április óta nem volt olyan magas a koronavírus napi halálos áldozatainak a száma az Egyesült Királyságban, mint most - írja a BBC.
Vágólapra másolva!

Egy nap alatt 62 322 új koronavírusos fertőzöttet regisztráltak Nagy-Britanniában. Ez a legnagyobb szám, mióta elkezdték a tömeges tesztelést.

Védőmaszkos férfi a brit jegybank, a Bank of England (b) és a Royal Exchange (k) londoni épülete előtt 2021. január 5-én Forrás: MTI/AP/Matt Dunham

A halálos áldozatok száma az elmúlt egy napban 1041 volt, ami a legmagasabb április óta.

Összesen 30 074 beteget ápolnak kórházban a koronavírus miatt.

A vírus terjedése miatt hathetes zárlatot rendelt el a kormány Angliára. Ennek értelmében kedden nulla órától Anglia lakossága újból csak a legindokoltabb esetekben - például az alapvető fontosságú cikkek megvásárlása, gyógyszerek beszerzése, orvosi ellátás vagy testmozgás céljából - hagyhatja el otthonát, illetve akkor, ha valaki családon belüli erőszakcselekmény elől kénytelen menekülni.

A zárlat vonatkozik Walesre, Észak-Írországra és Skócia nagy részére is.