Berlinben letartóztattak egy feltételezhetően szír háborús bűnöst

Vágólapra másolva!
A szövetségi ügyészség háborús bűncselekmények, gyilkosság és a Szíriában elkövetett támadások miatt tartóztatott le egy férfit Berlinben - írja a V4NA nemzetözi hírügynökség.
Vágólapra másolva!

A szövetségi főügyész szerint a szír férfi állítólag gránátot dobott a tömegbe 2014. márciusában Szíria fővárosában, Damaszkuszban. A támadásban hét ember meghalt, és legalább hárman súlyosan megsérültek, köztük egy hatéves gyermek. Civilek voltak, akik élelmiszercsomagokat vártak az ENSZ Palesztina Menekültügyi Ügynökségétől.

A gyanúsított szír férfi a "Szabad Palesztina Mozgalom" csoport tagja volt, korábban pedig a „Palesztina Felszabadításának Népfrontja" parancsnoksága tagja volt, közölték a karlsruhei hatóságok.

A szíriai rezsim nevében ezek a fegyveres milíciák gyakorolták az ellenőrzést a damaszkuszi Yarmuk érintett körzete felett, jelentette be a hatóság. Azt a kerületet, amelyben palesztin menekülttábort építették, 2013 és 2015 között zárta le a szíriai rezsim. A kerület lakói több éven át szenvedtek ellátáshiánytól, hiányzott a víz, az élelmiszer és az orvosi ellátás is.

A szövetségi ügyészség háborús bűncselekményekkel, hét esetben gyilkossággal és három esetben súlyos testi sértéssel vádolja a férfit, a berlini Állami Bűnügyi Rendőrség hivatalának tisztviselői a délelőtt során a vádlott lakását is átkutatták. A Szövetségi Bíróság vizsgálóbírójának szerdán kell döntenie arról, hogy őrizetben tartják-e.