A sárgamellényes mozgalom vezéralakja, Jacline Mouraud csaknem napra pontosan egy évvel ezelőtt jelentette be, hogy indul a 2022-es francia köztársasági elnökválasztáson. Vasárnap azonban Éric Zemmour kampánynyitó nagygyűlésén, a Párizstól északkeletre fekvő Villepinte városában tartott beszédében Mouraud bejelentette, hogy az ország érdekeit és a francia nemzet túlélését – mint közös céljukat – szem előtt tartva saját köztársasági elnöki ambícióit feladja, hogy a hatalmas tömegeket megmozgató Zemmour elnöki kampányát tovább erősítse. Ugyancsak az egyesülésre és Zemmour támogatására kérte fel saját, ugyancsak óriási szavazótáborát is.

Mouraud elmondta, hogy az elnökválasztáshoz vezető úton Zemmour mellett ő a hétköznapi francia embereket, a kisvállalkozókat, az alacsony bérből élő tömegeket, a munkanélkülivé vált rétegeket képviseli majd.

Éric ZemmourForrás: Origo

Azokat a franciákat, akik a hó végén már nehéz napokat élnek meg, akik a mindenkori politikai elit és annak gazdaságpolitikája miatt régóta a partvonalra kerültek.  A csendes és elfeledett többséget, akik most úgy hallathatják hangjukat, hogy erőiket egyesítve megdöntik az országra erőltetett elitista és globalista politikai vezetés Franciaországot és a francia népet felszámoló uralmát.

Hatásos beszédében – amelyben célként tűzte ki Franciaország szuverenitásának és függetlenségének visszaállítását, az ország nemzeti identitásának, nagyságának, kultúrájának és hagyományainak megőrzését – Mouraud végül arra szólította fel a hallgatóságot, hogy együtt törjék meg a francia választásokra régóta jellemző nagyarányú távolmaradás szomorú hagyományát. A sárgamellényesek vezére rámutatott: a szavazófülkékben soha nem látott részvétellel, a polgári lázadás demokratikus formájával tudják Éric Zemmourt Franciaország következő köztársasági elnökévé választani,  és közös erővel így biztosítani Franciaország túlélését és nagyságának visszaállítását.