Halljuk és látjuk, de még így is nehéz elhinni: az Európai Bíróság egyik bírója, aki nyilvánvalóan nem beszél magyarul, "felolvassa" a minden bizonnyal néhány magyar EP-képviselő és NGO által, számára fonetikusan leírt szöveget, hogy a magyarországi tv-s híradókban egy az egyben be is lehessen azt játszani, 40-pár nappal a magyar parlamenti választás előtt - írja közösségi oldalán Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

Mindezt rendhagyó módon, élőben közvetítve. Kilóg a jókora lóláb - tette hozzá a tárcavezető. 

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszterForrás: MTI/Bruzák Noémi

Ha valakinek eddig bármiféle kétsége volt afelől, hogy ez egy egyszerre szánalmas és nevetséges politikai színjáték, az most már biztos lehet benne. Az Európai Unió Bírósága és maga a bíró is megalázó helyzetbe került (vagy inkább hozta magát) és politikai eszközzé degradálódott. - hangsúlyozta Szijjártó Péter.

A gyermekvédelmi törvényről azonban nem Brüsszel és nem is a politikai pályára lépő Európai Bíróság fog dönteni, hanem a magyar emberek, ahogy az ország jövőjét sem az ítéletet tollbamondó balliberális NGO-k fogják meghatározni, hanem a választói névjegyzékben szereplő magyar állampolgárok - tette hozzá.

Április 3-án legyünk ott mindannyian! - zárta bejegyzését Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.