Szilveszteri migránsterror: a bevándorláspárti politikusok a felelősek

zavargások, Lipcse, leipzig, németország, tűzoltók, rendőr, tűz, busz, 2022. 12. 31.
01 January 2023, Saxony, Leipzig: Police officers stand with shields on an intersection. On the night of New Year's Day, there were clashes between rioters and the police in the Connewitz district. Photo: Sebastian Willnow/dpa (Photo by SEBASTIAN WILLNOW / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP)
Vágólapra másolva!
Petárdás zavargások, utcai csaták, célzott támadások a segélyszolgálatok ellen, valamint nemi erőszak és tömegverekedések. Ez az eredménye a multikulturális szilveszternek – jelentette ki az Origónak adott interjúban Ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogász a szilveszteri német és francia zavargásokkal kapcsolatban. A Századvég Alapítvány jogi szakértője szerint a zavargások nem a petárdáknak, hanem az azokat használó migránsoknak köszönhetőek. Hozzátette: a felelősség a bevándorlást támogató politikusokat terheli.
Vágólapra másolva!

Súlyos zavargások voltak szilveszter éjjel Németországban. Több francia városban is voltak zavargások, csaknem 700 autót gyújtottak fel és közel félezer embert vettek őrizetbe Franciaországban. Mi a fő oka annak, hogy szinte évről évre hasonló esetek történnek Nyugat-Európában?

A migrációs háttérrel rendelkező személyek szilveszterkor nemcsak az említett országok főleg nagyvárosaiban, hanem Ausztriában és Európa-szerte is újabb erőszakhullámmal „ünnepelték" az újévet.

Petárdás zavargások, utcai csaták, célzott támadások a segélyszolgálatok ellen, valamint nemi erőszak és tömegverekedések. Ez az eredménye a multikulturális szilveszternek.

Az ok elsősorban a mag-Európa és Brüsszel gyengekezű, valamint a rend és biztonság fenntartása szempontjából impotens vezetőinek hozzáállásában keresendő. Például 2017. március 2-án Emmanuel Marcon ismertette vallási programját első elnöki mandátumának elnyerése esetére, és abban megígérte, hogy az adminisztratív akadályok leküzdésével megkönnyítik a mecsetek építését Franciaországban. Egyfajta tragikusan gyors válaszként az év március 30-án Waldwisse-ben, Kelet-Franciaországban vandál módon megrongáltak egy zsidó temetőt, igen elszomorító módon sem a médiumok, sem a politikai vezetők nem reagáltak. Természetesen Emmanuel Macron sem.

Ugyanakkor beigazolódtak a konzervatív Gatestone Institute elemzésének megállapításai, amelyek szerint

Németország megint a baloldali kormány egyik miniszterének alkalmatlanságán nevet, ugyanis a védelmi miniszternő szilveszteri videójával tette nevetségessé magát. Hogyan értékelhető a baloldali vezetők hozzáállása?

Christine Lambrecht német védelmi minisztert már korábban is számtalan kritika érte, de legutóbbi megszólalása annak a példás bizonyítéka, hogy egyébként a hozzá hasonló baloldali-zöld-liberális politikusokhoz idomulva szereti elfelejteni a mai német valóságot, és ahogy Thomas Mann kiváló novellájának a Mario és a varázslónak a főhőse, Cipolla egy illuzórikus, hamis képet ábrázol helyette.

A valóság az, hogy az erőszak valódi eszkalációjára került sor számos német városban, különösen az ország nyugati részén. Utcai csaták zajlottak a rendőrséggel és más segélyszolgálatokkal Németország-szerte, „főleg fiatal férfiak" részvételével szilveszterkor. Csak Berlinben 3943 rendőri és tűzoltóság általi intézkedést hajtottak végre.

A közösségi médiában számos videó mutatja, ahogy Berlinben és más városokban a migránsok barikádokat emelnek, házakat, járműveket és embereket támadnak meg petárdákkal, majd megtámadják a kiérkező segélyszolgálatokat.

Az erőszak eszkalációjára való tekintettel a tapasztalt segélyszolgálatok is „döbbenten" állnak az események előtt, a rendőrség „az elmúlt évek legintenzívebb szilveszteréről" beszél. A szintén szociáldemokrata Nancy Faeser legalább őszinte volt, amikor a sajtó szerint a zavargások miatt "megdöbbent és dühös".

A hét évvel ezelőtti kölni migránserőszak kezelése nem sok jót ígér: a fiatal nőket a nyílt utcán megerőszakoló, zaklató migránsok elsöprő többsége még bíróság elé sem került. Mi ennek az oka?

Ahogy a német sajtó fogalmaz:

Ha a bevándorlási adatok tovább emelkednek, és a „lakosságcserét" nem állítják le időben, akkor meg kell szokni az ilyen és ehhez hasonló „szilveszteri szokásokat". A szövetségi belügyminiszter azonban hétfői nyilatkozatában nyomatékosította, hogy nem értett egyet a büntetések fokozására irányuló felszólítással. Mindenkit, aki megtámadja a rendőröket és a mentőket, „a törvény teljes erejével kell megbüntetni" - magyarázta Faeser. Véleménye szerint azonban a rendőrség és a mentők védelmét szolgáló büntetőjogi rendelkezések elegendőek voltak. Ezeket a miniszter szerint „az elmúlt években jelentősen megszigorították, és ez így van jól." Cipolla-politika a legjavából.

Nemrégiben a futball-világbajnokság egyes meccsei után is történtek zavargások. A migrációs hátterű bevándorlók általi zűrzavar kezelése hogyan lenne megoldható, és mi az oka, hogy egyre súlyosabbak ezek az esetek?

Ami megdöbbentő, az az esetek egyre súlyosabb mivolta, főleg az EU-ban. Csak Bécsben összesen 1902 alkalommal kellett rendőrt hívni szilveszterkor. A helyzet a Floridsdorf migránsnegyed egyik lakótelepén fajult el leginkább: ott több száz maszkos ember támadt a rendőrökre – egy szemtanú „csatatérről" beszélt. 221 személyazonosság-ellenőrzés, 30 feljelentés és két letartóztatás történt. Letartóztattak egy 19 éves afgánt a Pratersternben, mert petárdával támadt egy rendőrre. Három férfi megerőszakolt egy 17 éves lányt a bécsi Stadtparkban, az elkövetőknek jelenleg nincs nyoma. Számtalan kép és videó kering a közösségi médiában petárdás zavargásokról és rendőri akciókról Bécs elsősorban migráns területeiről. A felső-ausztriai Welsben rendőröket és tűzoltókat támadtak petárdákkal, Salzburgban egy diszkó előtti tömegverekedés végződött egy román biztonsági alkalmazott lövéseivel. Franciaországban csaknem 700 autó lángolt, és mintegy 500 rendbontót tartóztattak le.

Lipcsében is voltak zavargások Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Sebastian Willnow

Körülbelül 90 000 rendőrt telepítettek a helyszínre, ugyanis számos francia és belga városban autókat gyújtottak fel és megtámadták a segélyszolgálatokat. Brüsszelben a mentősöknek még egy újraélesztési kísérletet is le kellett állítaniuk, mert petárdákat dobáltak rájuk. A ciprusi menekültügyi központban mintegy 60 migráns lázongott szilveszterkor, és tömegverekedést szított Lárnaka városközpontjában. A menedékkérők a lakosság közel 5 százalékát teszik ki, mégis alkalmasak teljes városrészek megbénítására. Az ilyen esetek is rámutatnak a szabályozatlan, "Willkommenskulturban" testet öltő felelőtlen migrációs politika súlyos következményeire és igazolják a keményvonalas kormányzatok, így a magyar nemzeti kormány szigorú, a rendet, a biztonságot és a törvényességet szem előtt tartó bevándorlási politikáját, amelynek középpontjában nem a bevándorló hátterű bűnelkövetők elvtelen mentegetése, hanem a többségi társadalom, az ártatlan civilek, a családok és a gyermekek védelme és általánosságban a prevenció áll.