Két gyerek megölt egy 12 éves lányt Németországban

crime Horizontal
A makeshift memorial of flowers and candles is placed at the site where the body of a killed schoolgirl was found in Freudenberg, western Germany, on March 15, 2023. - Two schoolgirls have confessed to stabbing to death 12-year-old girl Luise, police said on March 14, 2023, in a case that has shocked the country. (Photo by INA FASSBENDER / AFP)
Vágólapra másolva!
Két gyereket gyanúsítanak egy 12 éves lány megölésével Németországban. A rendőrség szerint a gyanúsítottak - egy 12 és egy 13 éves lány - bevallották, hogy ők ölték meg a gyereket, akinek holttestét Freudenberg városának egyik erdejében találták meg. A holttesten késszúrások nyomai voltak láthatóak - írja a Sky News.
Vágólapra másolva!

Miután a rendőrség egy nagyszabású keresést indított, az áldozatot vasárnap egy erdei kerékpárút mellett találták meg halálra késelve.

Virágokból és gyertyákból álló ideiglenes emlékművet helyeztek el azon a helyen, ahol egy meggyilkolt diáklány holttestét találták meg a nyugat-németországi Freudenbergben 2023. március 15-én. - Két diáklány beismerte, hogy halálra késelte a 12 éves Luise kislányt Forrás: AFP/Ina Fassbender

A szülők riasztották a rendőrséget, amikor lányuk azt megelőző nap eltűnt, miután a barátját indult meglátogatni.

A gyanúsítottak - 12 és 13 éves - a rendőrség szerint beismerték a gyilkosságot.

A gyanúsítottak életkorára hivatkozva a rendőrök nem közöltek további részleteket a személyazonosságukról, nemükről, indítékukról vagy arról, hogy ismerték-e az áldozatot az iskolából.

A Reuters szerint azonban az ügyész a gyanúsítottakat lányoknak nevezte.

A rendőrség szerint a fiatal áldozatnak több szúrt sebe volt és vérveszteségbe halt bele.

A gyanúsítottak még nem töltötték be a büntethetőségi korhatárt, amely Németországban 14 év, így nem tartóztatták le őket, hanem egy ifjúságvédelmi hivatal felügyelete alá kerültek.