Német támogatásokból finanszírozzák a 444 Magyarországot lejárató propagandafilmjeit

Vágólapra másolva!
A Tűzfalcsoport legújabb írásában lerántja a leplet arról, hogy valójában ki finanszírozza a Magyarországot és a magyar kormányt támadó propagandanyagokat. Érdekes összefüggések és meglepő fordulatok találhatóak a háttérben zajló valódi folyamatokról.
Vágólapra másolva!

Az elmúlt hónapokban arra lettünk figyelmesek, hogy egyre több, a magyar kormányt támadó anyagról derül ki, hogy valójában német finanszírozásban készülnek - írják. A napokban vált világossá, hogy egy, a magyarországi országgyűlési választások előtt készült propagandafilmet is német támogatásból forgattak le. Ezt persze Uj Péterék mindeddig nem ismerték el, a film pedig tele van tendenciózus megállapítással, hazugsággal és a baloldali propaganda szemüvegén keresztül értelmezett valóságferdítéssel.

Uj Péter, a 444 főszerkesztője Forrás: Mdavid89

A Tűzfalcsoport oldalán már korábban feltárta, hogy a 444.hu a választások előtti évben kezdett el igazán dagadni. A 2021-es pénzügyi beszámoló és személyügyi kimutatások kiválóan szemléltették, hogy miképp készültek a választásokra Uj Péterék.

Kinyomozták azt is, hogy miképp néz ki egy Magyarországi elleni támadás háttere. A debreceni akkumulátorgyár elleni lejárató kampány mentén viszont rábukkantunk egy igen érdekes összefüggésre:

a német szocialista pártalapítványok által fizetett kutatóintézetek hogyan kapnak teret a balos sajtóban - német érdekek képviseletének céljából.

Kiderült ugyanis, hogy németek pénzelik azt a tanulmányt, amely azt bizonygatja, hogy Magyarországon eljön az apokalipszis a debreceni akkumulátorgyár miatt, mindeközben Németországban a szocialista-liberális-zöld kormányzat azért teper, hogy odacsábítson hasonló gyárakat.

De épp az elmúlt időszakban írtak arról is, hogy a német baloldali pártokhoz köthető Rosa Luxemburg Stiftung és a Német Zöld Párthoz köthető Heinrich Böll Stiftung tolt bele nem kevés pénzt baloldali (inkább marxista-kommunista) propagandakiadványokba és szervezetekbe,

amelyek elég jó beágyazottsággal bírnak a Karácsony vagy a Pikó féle városvezetésben.

És a java még csak most jön. Most ismerte be a 444 – Soros egyik első magyarországi médiaprojektje –, hogy a 2022-es sorsdöntő parlamenti választások időszakában készült 46 perces „dokumentumfilmjüket" a német ZDF támogatásával készítették. Ráadásul nem is érhető el a német verzió Magyarországon. Kétség nem fér ahhoz, hogy a német célközönség érzékenyítése, illetve Magyarország elleni hangolás a cél.

Forrás: Tűzfalcsoport

Utánanéztünk annak, hogy amikor a filmet Magyarországon publikálták, akkor említették-e, hogy amit látunk, az valójában Németországból pénzelt propagandafilm, amely minden szempontból alkalmas arra, hogy befolyásolja a magyar választókat.

Meglepetésünkre azt tapasztaltuk, hogy ezt nem említették a Youtube-on a leírásban, illetve sehol máshol sem elérhető ez az információ.

A filmet Magyarországon egy Kontra nevű csoport forgalmazza. Érdekes, hogy ennek a szervezetnek egyetlenegy árva Facebook-oldala van. Sem weboldala, sem nyilvánosan elérhető postafiókja nincs. Érdekes módon ezen a weboldalon rengeteg a 444-es tartalom, de gyakran találkozni a szintén amerikai finanszírozási botrányban érintett Partizán promotálásával is.

Többek között a tételesen bizonyított és Gulyás Márton által is elismert, Soros-finanszírozott Partizánról képesek így nyilatkozni: „Izgalmas beszélgetést kezdeményez ma este a Partizán csapata a független filmezés aspektusairól, ami nekünk is fontos témánk."

Gulyás Márton Forrás: MTI/Mónus Márton

Egészen elképesztő, hogy a német közszolgálati csatornára készült filmeket forgalmazó cégnek sem weboldala, sem céges felülete nem érhető el nyilvánosan.

Azt pedig mi sem bizonyítja jobban, hogy a német pénzből készült filmet a magyar választások befolyásolására is használták, mint az a tény, hogy a filmet többek között Alföldi Róbert is ajánlotta a választások előtt saját nyilvános Facebook-oldalán, illetve az ellenzék oldalán.

Forrás: Tűzfalcsoport

– hívta fel a figyelmet a szavazás fontosságára.

Ezidáig az átláthatóság miatt állandóan aggódó/nyafogó/háborgó Uj Péterék azt nem árulták el, hogy mennyit is kaptak a német közszolgálati – tehát német állami pénzből működő – csatornától a filmre.

Mi az a ZDF?

A ZDF – Zweites Deutsches Fernsehen (= második német televízió) német közszolgálati televízió, egyben Európa legnagyobb közszolgálati műsorszórója. Az ARD tartományi közmédiumokat tömörítő társasággal és a német közszolgálati rádióval, a Deutschlandradióval együtt készíti műsorait.

Ha Magyarországról van szó, akkor általában pejoratívan emlegetnek minket pl. „fülesgulyás" kontextusban. De készítettek propagandafilmet a 2016-os menekültválságról is, kiemelve benne Angela Merkel nagyszerűségét, és támadva a magyar álláspontot.

A legdurvább ZDF által indított Magyarország elleni támadás azonban az volt, amikor a riporter a német híradó egy adott pontján elkezdte kivágni az egyik csillagot az EU-s zászlóból és „hülye magyaroknak" nevezett minket. Itt megtekinthető az ominózus eset az enervált német újságírónővel.

Persze az sem áll távol a „német közszolgálati" csatornától, hogy egy Orbán-beszéd gondolatvilágából eljusson egy amerikai fegyveres lövöldözésig. Mindezt természetesen teszi a hazai balliberális (szintén külföldről fizetett) propagandasajtó támogatásával.

Orbán számára ilyen kínos és veszélyes riportot még nem közölt külföldi adó – írja öles betűkkel a HVG, majd megjegyzik, hogy „a magyar miniszterelnök évértékelőjén elmondott viccétől jut el a ZDF pillanatok alatt a charlottesville-i emberölésig".

Forrás: Tűzfalcsoport

Egyértelmű, hogy német pártalapítványokon, NGO-kon túl maga a német közszolgálati média is aktívan beavatkozott a magyarországi választásokba, tette mindent a hazai, de külföldről fizetett dollármédia hathatós támogatásával.

Adalék a propagandagyártáshoz - miért lehetett fontos a Soros-blognak beszámolni az izraeli tüntetésekről?

Forrás: Tűzfalcsoport

Pár hónapja ismételten jobboldali kormány van Izrael élén, Benjamin Netanjahu elnök vezetésével. Nem meglepő tehát, hogy menetrendszerűen érkeztek a baloldali tiltakozások, valamint a demokrácia halálával riogató megnyilvánulások a Soros-hálózat részéről.

Forrás: Tűzfalcsoport

A Zazim nevű izraeli „civil" szervezet tette közzé tizenöt ország szervezetei által aláírt globális kiáltványt az izraeli igazságügyi reform elleni tüntetések margójára. Így szól a közlemény:

Az izraeli kormány által támogatott jogszabály, amely most a végső és döntő szakaszban van, de facto megszünteti az igazságszolgáltatási rendszer függetlenségét, és korlátlan hatalmat biztosít a végrehajtó hatalom számára. Az izraeli demokrácia fékjeinek és ellensúlyainak lerombolása nagyon sokak jogait veszélyezteti – elsősorban az izraeli palesztin kisebbség politikai és egyéni jogait, beleértve a jogfosztást, de a nők, az LMBTQI+, a szekuláris közösségek, a civil társadalom, a menedékkérők és a bevándorló munkavállalók jogait is. Ezen túlmenően az antidemokratikus jogszabály állandósítja a palesztin területek izraeli megszállását, és lehetővé teszi a megszállt területek hivatalos annektálását. Ez ellentétes a nemzetközi joggal, és megtagadja a palesztinok millióinak jogait és szabadságát.

Néhányan közülünk olyan országokban élnek, ahol a kormányok hasonló lépéseket tettek egy "illiberális demokrácia" kialakítása érdekében. Mély aggodalommal tapasztaljuk, hogy Netanjahu miniszterelnök és szélsőjobboldali kormánya ugyanezt a forgatókönyvet használja fel.

Izrael és a világ demokráciái tartós és egyedülálló barátságot ápolnak. Ez a barátság olyan közös értékekre épül, mint a demokrácia, a szabadság és az emberi jogok védelme. A palesztin területek nemzetközi joggal ellentétes megszállása máris meggyengítette ezt a kapcsolatot. Most az izraeli kormány teljesen hátat fordít ezeknek az értékeknek, és aláássa a demokráciák polgárai által oly nagyra becsült értékes kapcsolatot. Felszólítjuk a világ vezetőit, hogy sürgősen tegyenek lépéseket a demokrácia védelmében Izraelben - a térségben élő összes nép és ember érdekében."

Az aláírók között szerepel egy magyarországi szervezet is: az aHang. A szervezetet 2018 februárjában hozták létre; SzabadaHang nevű online felületükön petíciók, kampányok indíthatók. Az aHang az Online Progressive Engagement Network (OPEN) nevű nemzetközi Soros ernyőszervezet tagja.

A Zazim a honlapján magát független szervezetnek aposztrofálja, amely nem kap támogatást kormányoktól, politikai pártoktól vagy vállalatoktól. Mint írják, szigorúan magánadományokra támaszkodnak – szerintük ezt jelenti a függetlenség, nem a kormánytól kapni a forrásokat, hanem magánemberektől. Kiadásaik nagy részét állítólag mikroadományokból fedezik, költségvetésük fennmaradó része pedig magánalapítványoktól származik – a New Israel Fundtól és a hozzá kapcsolódó adományozóktól, valamint a Rockefeller Alapítványtól.

A New Israel Fund 2021-es jelentése szerint támogatói közé tartozik a Nyílt Társadalom Alapítvány (a 100 ezer dollár felett adományozók kategóriájában szerepel) – de ez meg sem lep minket. Az elmúlt pár évben a New Israel Fund támogatását élvező csoportok olyan NGO szervezetek hálózatának részei voltak, amelyek az apartheid mesterségesen gyártott definícióit népszerűsítik, hogy kiterjesszék azokat a folyamatos kampányokat, amelyek Izrael delegitimálására és démonizálására irányulnak.