Pusztító vihar érte el Nagy Britanniát, több repülőgép nem tudott landolni - videók

Noa vihar, storm Noa, Noa
Storm Noa batters the south coast as waves break over Newhaven Lighthouse, on April 12, 2023. (Photo by GLYN KIRK / AFP)
Vágólapra másolva!
Az autós és a vonatközlekedésben is káoszt okozott a Nagy-Britanniát elérő Noa vihar. A hatalmas széllökésekkel járó vihar miatt több száz házban elment az áram Dél-Angliában és Walesben, egy hullámvasút utasai pedig fennragadtak a pályán, mert le kellett állítani azt a hatalmas szél miatt - írta a Sky News. 
Vágólapra másolva!

A széllökések ereje Brightonban elérte 96 mérföld/órás (154kilométer/óra) sebességet - is írta a portál, a legerősebb széllökéseket a Wight-sziget partjainál mérték, kedden pedig a szél miatt evakuálni kellett Blackpool híres hullámvasútját.

A kompok, vonatok és autópályák közlekedése is megállt, Brightonban a tengerbe sodort egy embert a hatalmas szél, a hampshire-i Farehambanpedig egy ledőlt állványzat miatt sebesült meg egy nő.

A vihar fákat döntött ki, és több száz ingatlanban elment az áram Dél-Angliában és Walesben is.

A londoni Heathrow repülőtéren is gondott okozott a szél, több gép alig tudott landolni.

A blackpooli Big One hullámvasúton kedden hajmeresztő pillanatokat éltek át az emberek, amikor az üzemeltetők az erős szél miatt leállították a hullámvasutat a csúcs közelében. Az utasokat végül lekísérték, de mint mondták kocsonyás, remegő lábakkal tették meg lefelé a 400 lépcsőfoknyi távot.