Tornádók és heves viharok csaptak le az Egyesült Államokra, legalább egy ember meghalt - videó

Vágólapra másolva!
Tornádók és heves viharok sújtották vasárnap az Egyesült Államok középnyugati és déli részét, aminek következtében több tucatnyi ház megrongálódott, és legalább egy ember meghalt Indianában - közölték hétfőn az amerikai hatóságok.
Vágólapra másolva!

Az amerikai Országos Meteorológiai Szolgálat közölte, hogy helyi idő szerint vasárnap délután több tornádót jelentettek Indiana állam középső részén, a természeti csapásban egy ember meghalt - írja a Reuters.

Később az indiana államban található Martin megye katasztrófavédelmi szolgálata hivatalosan is megerősítette az áldozat halálát. Cameron Wolf tisztviselő közölte, hogy egy embert kórházba szállítottak, aki az áldozattal egy hellyen tartózkodott, amikor egy kétszintes házra lecsapott a vihar.

Eric Funkhouser tűzoltóparancsnok Bargersville városából közölte, hogy körülbelül 75 házban keletkeztek közepes vagy súlyos károk a térséget sújtó természeti katasztrófában.

Indiana állam középső részén szükségszállásokat állítottak fel azok számára, akiknek az otthonai megsérültek vagy megsemmisültek.

Hétfő reggelig mintegy félmillió embernek kellett áramkimaradással szembenéznie az időjárás miatt az Egyesült Államok középnyugati és déli részén a PowerOutage.us weboldal szerint.

Pár nappal korábban Mississipi középső részére csapott le tornádó, akkor egy ember meghalt és mintegy két tucatnyian megsérültek.