Elképesztő fordulat: csapdába csalta az ukránokat az orosz hadsereg

Oroszország, Ukrajna, háború, orosz-ukrán háború, Grad, sorozatvető, rakéta, rakétasorozatvető, katona, Donyeck, Bahmut
Donyecki terület, 2023. május 19. Ukrán katonák egy BM-21 Grad rakéta-sorozatvető mellett a kelet-ukrajnai Donyecki területen, a bahmuti fronton 2023. május 19-én. MTI/EPA/Oleh Petraszjuk
Vágólapra másolva!
Az orosz hadsereg taktikai visszavonulást hajtott végre Rabotino falujából, Zaporizzsja megyében - jelentette be Jevgenyij Balitszki, a régió oroszok által kinevezett vezetője.
Vágólapra másolva!

Balitszki szerint a terület nehezen védhető síkság, ezért nincs értelme harcokat folytatni ott. Hozzátette, hogy egy hosszas csata következtében a falu gyakorlatilag megszűnt létezni, már csak a térképeken lelhető fel. Kijelentette, hogy az oroszok továbbra is az irányításuk alatt tartják a magaslatokat, tehát az ukrán csapatok a síkságon estek csapdába.

Már nincs menekvés a tüzérségi csapások elől Forrás: MTI/EPA/Oleh Petraszjuk

A Ribar elemzése szerint az elmúlt hetekben az oroszok Rabotinoban csupán öt vagy hat házat tartottak az irányításuk alatt, a falu déli részén, az összes többi épületet addigra a harcok elpusztították. A WarGonzo úgy tudja, hogy az orosz csapatok a közeli erdős területekre vonultak vissza, mivel a faluban már semmilyen fedezék nem maradt, ami védelmet nyújtana a tüzérségi csapásokkal szemben.

Ennek ellenére a kontaktvonal nem változott lényegesen, de most az ukránoknak kell harcolniuk a védelem nélkül maradt, sík területen fekvő faluban.