Megkezdődött: az izraeli hadsereg behatolt Gázába

Vágólapra másolva!
Izraeli különleges alakulatok behatoltak Gázába, előkészíteni az átfogó szárazföldi hadműveletet - számolt be az izraeli sajtó. Megsemmisítettek egy terroralakulatot, és több elhurcolt izraeli túsz holttestét megtalálták. Ez még csak a kezdet - mondta Netanjahu miniszterelnök.
Vágólapra másolva!

Az Izraeli Védelmi Erők (az IDF) az elmúlt órákban rajtaütéseket hajtott végre a gázai övezetben.Az izraeli hadsereg gyalogosai és páncéloshadtestei eltűnt izraeliek holttestét találták meg és hazavitték Izraelbe - írta a Haárec.

Az IDF szóvivője azt mondta, hogy a betörések során a katonák terrorista infrastruktúrát és terrorista osztagokat is megsemmisítettek, köztük egy Hamász-osztagot, amely páncéltörő rakétát lőtt Izrael felé.

Benjamin Netanjahu miniszterelnök rövid sajtótájékoztatót tartott, amin azt mondta, ez még csak a kezdet és elpusztítják a Hamászt.

Korábban Izrael felszólította az Észak-Gázában élőket (köztük a "főváros" Gázaváros lakóit), hogy vonuljanak délre, mert bármelyik pillanatban elindulhat a szárazföldi offenzíva.