Háborút hirdetett a bűnöző migránsok ellen Conor McGregor, a legnagyobb ír sztársportoló

UFC 264: Poirier v McGregor 3 GettyImageRank2 Horizontal SPORT MARTIAL ARTS
Conor McGregort idén még egyszer sem tesztelte az USADA
Vágólapra másolva!
A UFC-legenda Conor McGregor felszólította Írország népét, hogy fogjanak össze, és tegyenek róla, hogy a három kisgyermek és két másik felnőtt csütörtöki megkéselése soha ne ismétlődhessen meg — írja a Breitbart News.
Vágólapra másolva!
Conor McGregor Forrás: Getty Images via AFP/2021 Getty Images/Stacy Revere

Egy ötéves kislány továbbra is kritikus állapotban van egy dublini kórházban, egy tanársegéd pedig súlyos állapotban fekszik a tömeges késelés után — jelentette a Breitbart News.

McGregor az X — korábbi nevén Twitter — közösségi médián keresztül adott hangot haragjának a késelés miatt. Előbb azt írta ki:

majd azt üzente követőinek, hogy

Egy másik kislányt, aki hat éves, továbbra is kevésbé súlyos sérülésekkel kezelnek, egy harmadik gyermeket pedig az éjszaka folyamán már hazaengedtek.

A feltételezett támadót, akit szemtanúk fogtak el és vertek meg, továbbra is súlyos állapotban ápolják és tartják fogva egy kórházban. Egyelőre nem sikerült azonosítani, és a rendőrség nem zárta ki azt a lehetőséget sem, hogy terrorcselekményről van szó. A közösségi médiában megjelent hírek szerint a férfi algériai volt, de ezt az ír rendőrség - a nyugati szokásokhoz híven - titkolja.

Az emberek a támadást követő órákban Dublin utcáira vonultak. A rendőrség 34 embert tartóztatott le az éjszaka folyamán, miután 500 ember támadt meg üzleteket, gyújtott fel járműveket és fordult a sisakkal és pajzzsal felszerelkezett tömegoszlató rohamrendőrök ellen.

Az ír kormány szélsőjobboldalinak minősítette a tiltakozásokat. McGregor erre is reagált: