Szexelt kiskorú diákjával, ezért örökre eltiltottak a tanítástól egy londoni nőt

Vágólapra másolva!
2021-ben két év börtönre ítélték, majd a bíróság legfrissebb döntése alapján örökre eltiltották a tanítástól azt a nőt, aki kiskorú diákjával szexelt.
Vágólapra másolva!

A 32 éves Erin Hebblewhite-ot, egy kelet-londoni iskola egykori testnevelő tanárát 2021-ben kétéves börtönbüntetésre ítélték, miután lefeküdt egy kiskorú diákjával. A bűncselekményre akkor derült fény, amikor a tinédzser telefonját az édesanyja elvette tőle, majd bizonyítékot találtak a viszonyra.

A nőt 2021 novemberében ítélték el, miután beismerte bűnösségét. A bírósági végzés Hebblewhite-nak 10 évre azt is megtiltotta, hogy kapcsolatba lépjen az áldozattal.

A Tanügyi Szabályozó Ügynökség (TRA) testületének legfrissebb döntése alapján az egykori tanár soha többé nem taníthat - számolt be az EssexLive

Marc Cavey, a TRA vezérigazgatója elmondta: 

A testület megállapította, hogy Hebblewhite magatartása jelentősen elmaradt a szakmában elvárt normáktól. A vádak különösen súlyosak, mivel egy gyerekkel folytatott közvetlen szexuális tevékenységről van szó, ami miatt végül börtönre ítéltek.

Erin Hebblewhite-ot örökre eltiltották a tanítástól, így nem taníthat Anglia egyetlen iskolájában sem és a végzés értelmében a volt tanár soha nem indítványozhatja a tanítási jogosultságának visszaállítását - írja a Dailystar.